Home » Aftensmad » Græskarsuppe med chili og ingefær

Græskarsuppe med chili og ingefær

By , 10. oktober 2014, In Aftensmad
graeskarsuppe

Når det bliver efterår bugner supermarkederne med flotte orange hokkaidogræskar. De har et højt indhold af fibre, vitaminer og mineraler, men hvad skal man lige stille op med sin hokkaido? Man kan fx lave græskarsuppe til de kolde efterårsdage!

Denne suppe er cremet og krydret, og græskarets og kokosmælkens sødme spiller perfekt sammen med den stærke chili og skarpe ingefær. Er man på cut, kan man godt undlade kokosmælken og på den måde spare en del kalorier – bare husk at tilsætte lidt mere væske end ellers.

Som det ses spiser en person mellem 300-400 kcal af sådan en portion, og suppen kan sagtens suppleres med noget kød, hvis man ønsker et højere proteinindhold i måltidet. Dropper man kokosmælken sparer man 68 gram fedt, og hele portionen vil ikke indeholde mere end 245 kcal!

Af Nikolaj Bach Nielsen

Ingredienser (1 portion, 2-3 personer):

  • 1 hokkaidogræskar (cirka 500 gram efter skrælning)
  • 1 spsk spidskommen
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk finthakket ingefær
  • 2 store stærke chilifrugter
  • 1 dåse kokosmælk (cirka 400 ml)
  • 1 terning hønsebuillon
  • 1/2 liter vand
  • salt
  • peber
  • citronsaft

Tip: Server evt med basilikum, nogle dråber pesto, og ristet parmaskinke. Den salte smag fra parmaskinke og bacon går helt genialt sammen med græskar- og rodfrugtsupper.

Fremgangsmåde:

  1. Hak løg, hvidløg, ingefær og chili. Fjern skræl og kerner fra græskaret. Dette gøres lettest ved først at skære bunden og toppen af græskaret og halvere det på midten. Herefter kan man fjerne kerner og indmad og skære skrællen af. Derefter skæres det i tern på cirka 2x2 cm
  1. Sæt en stor gryde over varmen og kom spidskommen i med det samme (de fleste krydderier afgiver bedst deres smag, hvis de først bliver ”brændt af” for sig). Når gryden er varm, svitses løg, hvidløg og ingefær i olivenolien. Når de er blanke, tilsættes græskarternene og brunes i cirka fem minutter
  1. Når græskar er blevet let brunet, tilsættes cirka 1/2 liter vand og én terning hønsebuillon – eller endnu bedre, hjemmelavet hønsebuillon. Nu skal græskaret simre, til det let kan moses med grydeskeen. Det passer cirka med et kvarter
  1. Suppen blendes med stavblender eller i en almindelig blender. Nu tilsætter man  kokosmælk og chili – tilsæt chilien lidt ad gangen og smag til, så suppen får den rette styrke
  1. Giv suppen et hurtigt opkog og smag til med salt, peber og citronsaft. Serveres rygende varm
Næringsindhold
per portion
per 100 gram
Kalorier  
921  
 
Protein  
13  
 
Kulhydrater  
49  
 
Fedt  
79  
 

Kommentarer

kommentarer

Related Posts

citronfromage

Instant (protein)citronfromage

In Desserter On 8. april 2015
laksesteak med citronsovs

Laksesteak med citronsovs og stegt spidskål

In Aftensmad On 1. april 2015
lemoncheesecake

Lemoncheesecake (mælk- og laktosefri)

In Desserter, Low-carb On 29. marts 2015