Home » Aftensmad » Grillet kulmule

Grillet kulmule

By , 1. maj 2014, In Aftensmad, Egnet til grill
kulmule2

Når grillsæsonen er over os, ryger både ko, gris og fugl over den sagte ild – men af en eller anden grund undgår de fleste at grille fisk. Og det er virkelig en skam!

En af grundene er nok, at fisk kan have meget porøst kød og derfor være svært at håndtere på en varm grillrist. Men med denne opskrift vil jeg gerne opfordre til, at du kigger omkring fiskehandleren efter et godt stykke kulmule og tænder op under kullene.

Umiddelbart føles kulmulens lyse og magre kød ret skrøbeligt, men ved tilberedning ændrer det struktur og bliver fast og lækkert, og derfor er den perfekt til tilberedning over kul (det er dog ikke deraf navnet kommer).

Når du har fået smag for fisk på grillen akkompagneret af lækre chips, kan du også forsøge dig med hele dorader fyldt med krydderurter eller en lakseside i stanniol.

Ingredienser (2 personer, 60 minutters tilberedningstid)

  • 900 gram kulmulefilet
  • 1 bundt persille
  • 1 økologisk citron
  • Havsalt
  • Sort peber
  • Ekstra jomfru olivenolie
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 600 gram kartofler
  • 2 fed hvidløg

Af Nikolaj Bach Nielsen

Fremgangsmåde:

  • Skær kartoflerne i helt tynde skiver - eventuelt med en kartoffelskræller - og skyl dem igennem med vand – på den måde fjernes stivelsen og de bliver lækre og sprøde. Dup dem tørre på en køkkenrulle og del dem i to halvdele i hver sin pose
  • Den ene portion rystes sammen med en spiseske olivenolie, 2 fed presset hvidløg, salt og peber. Den anden portion krydres med hvidvinseddike i stedet for hvidløg
  • Nu bages begge portioner chips på hver sin bageplade ved 200 grader i 25 minutter – eller til de er gyldne og sprøde.  Hold øje med dem undervejs da bagetiden afhænger af ovnen
  • Hvis ikke skællene er fjernet fra kulmulefileten, gøres det som det første. Det klares let med en kniv under rindende vand.
  • Del så kulmulen i to fileter, der begge krydres på kødsiden med rigelige mængder salt, peber, og olivenolie. Herefter dækkes kødsiden med citron i skiver og persillestængler (gem bladene). Har du en grillrist som den på billedet, lukkes fileterne inde heri. Ellers kan citronskiverne fæstnes med lidt kødsnor eller kødnåle
  • Grill kulmulen over fuld varme cirka tre minutter på skindsiden, og et minut på kødsiden. Den må endelig ikke tilberedes for meget, men skal kun lige være fast i kødet
  • Når kulmulen er grillet, lægges peberfrugterne direkte ned til kullene. I løbet af kort tid vil skrællen være helt forkullet, men fortvivl ikke; nu skyller du hurtigt peberfrugterne under den kolde hane, trækker den forkullede skal af og voila – perfekt tilberedt peberfrugtkød!
  • Inden servering blandes hvidvinseddike-chipsene med friskhakket persille og eventuelt et stænk balsamico. Så er der fisk og chips, som gør fish n' chips til skamme
Næringsindhold
per portion
per 100 gram
Kalorier  
1245  
125  
Protein  
144  
14,4  
Kulhydrater  
111  
11,1  
Fedt  
25  
2,5  

Kommentarer

kommentarer

Related Posts

citronfromage

Instant (protein)citronfromage

In Desserter On 8. april 2015
laksesteak med citronsovs

Laksesteak med citronsovs og stegt spidskål

In Aftensmad On 1. april 2015
lemoncheesecake

Lemoncheesecake (mælk- og laktosefri)

In Desserter, Low-carb On 29. marts 2015