Home » Brød » Grovbagel med laks

Grovbagel med laks

By , 11. oktober 2013, In Brød
laksebagel

Bagels er en klassiker til madpakken. Denne opskrift har et udmærket indhold af fuldkorn og kogningen bidrager med den velkendte lidt seje og luftige krumme. Ligeledes gør kogningen at bagelen hæver en del mere op end “almindelige” boller og derfor mætter mere.

Disse bagels bliver nogle store moppedrenge med plads til masser af fyld. De er velegnet til frysning, men i så fald skal man nok overveje at lave en dobbeltportion, da de efter egen erfaring sjældent overlever længe nok til at komme i fryseren.

Ingedienser (12 bagels, 90 minutters tilberedningstid)

  • 300 gram hvedemel
  • 600 gram groft mel (for eksempel en blanding af hvid hvede, grahamsmel og groft speltmel)
  • 22 gram tørgær
  • 5 gram sukker
  • 10 gram salt
  • 1 æg
  • 100 gram laks
  • 20 gram Levevis naturel friskost, 3%
  • 20 gram salat
  • 1 spsk pesto
  • 1 skive rød peberfrugt

OBS: Næringsindholdet i angivelsen “per 100 gram” er i stedet per bagel uden fyld.

Fremgangsmåde:

Bagels
  • Bland alle de tørre ingredienser i en skål
  • Tilsæt lunken vand til dejen er sammenhængende
  • Dejen æltes grundigt, til den er glat og smidig. Tilføj eventuelt mere vand undervejs. Det er vigtigt at dejen er en anelse klistret, inden den sættes til hævning. Det grove mel suger nemlig vand til sig under hævningen
  • Dejen sættes til hævning med et fugtigt klæde over i cirka 45 minutter
  • Når dejen er hævet, slås den ned og trilles til 12 boller. I hver bolle laves et hul med et par fingre
  • Forvarm ovnen på 200 grader. Fyld samtidig en mellemstor gryde halvt op med let saltet vand og sæt det til at koge
  • Når vandet koger puttes et par bagels i. De skal nu koge godt fem minutter, inden de puttes på en bageplade og pensles med et sammenpisket æg. Pas på ikke at putte for mange bagels i gryden af gangen - De hæver en del
  • Bagels bages 20-25 minutter midt i ovnen. De er færdige, når de er gyldne på toppen og lyder "hule", når man banker dem på bunden
  • Server en bagel med friskost, laks, salat, peberfrugt og pesto
Obs: Den får følgende næringsindhold: 539 kalorier, 34 gram protein, 53 gram kulhydrat og 22 gram fedt. Du kan finde en opskrift på hjemmelavet pesto her: http://bit.ly/10tCpeO
Næringsindhold
per portion
per 100 gram
Kalorier  
3086  
257,2  
Protein  
108  
9  
Kulhydrater  
599  
49,9  
Fedt  
20  
1,7  

Kommentarer

kommentarer

Related Posts

citronfromage

Instant (protein)citronfromage

In Desserter On 8. april 2015
laksesteak med citronsovs

Laksesteak med citronsovs og stegt spidskål

In Aftensmad On 1. april 2015
lemoncheesecake

Lemoncheesecake (mælk- og laktosefri)

In Desserter, Low-carb On 29. marts 2015