Bagels er en klassiker til madpakken. Denne opskrift har et udmærket indhold af fuldkorn og kogningen bidrager med den velkendte lidt seje og luftige krumme. Ligeledes gør kogningen at bagelen hæver en del mere op end “almindelige” boller og derfor mætter mere.
Disse bagels bliver nogle store moppedrenge med plads til masser af fyld. De er velegnet til frysning, men i så fald skal man nok overveje at lave en dobbeltportion, da de efter egen erfaring sjældent overlever længe nok til at komme i fryseren.
Ingedienser (12 bagels, 90 minutters tilberedningstid)
- 300 gram hvedemel
- 600 gram groft mel (for eksempel en blanding af hvid hvede, grahamsmel og groft speltmel)
- 22 gram tørgær
- 5 gram sukker
- 10 gram salt
- 1 æg
- 100 gram laks
- 20 gram Levevis naturel friskost, 3%
- 20 gram salat
- 1 spsk pesto
- 1 skive rød peberfrugt
OBS: Næringsindholdet i angivelsen “per 100 gram” er i stedet per bagel uden fyld.