Beef eaters – assemble!
Boeuf Bearnaise er en af de helt store klassikere, som aldrig går af mode. Ja, den er vel nærmest gastronomiens svar på squat, Shakespeare, eller Borte Med Blæsten.
Okay, det blev måske lidt af et sidespor, men for at opsummere er det en af de absolutte favoritter hos undertegnede (bearnaise, ikke Borte Med Blæsten). Og omend smør nok ikke er den store Satan, som vi er blevet tudet ørerne fulde om siden 90’erne, kunne det nok være på sin plads med en lidt sundere variation – om ikke andet så for at kunne spise det lidt oftere!
Og her kommer estragonmayonnaisen ind i billedet. Den er nemlig spækket med omega-3-fedtsyrer, og er langt lettere at lave end en traditionel bearnaise – den er praktisk talt umulig at få til at skille. Og med den rette balance mellem syre og fedme, er den en kærkommen vikar for sovsen, der aldrig går af mode.
Ingredienser
- 300 gram oksehøjrebsbøf
- 300 gram kartoffel
- 0,5 spsk olivenolie
- 1 kvist timian
- 1 fed hvidløg
- 1 bundt frisk estragon (kan erstattes med tørret)
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- 1-2 spsk estragoneddike eller hvidvinseddike
- 2-3 dl koldpresset rapsolie
- 1 citron
- 1 skalotteløg
- Salt og peber