Home » Aftensmad » Indbagt laks med Philadelphia og spinat

Indbagt laks med Philadelphia og spinat

By , 31. januar 2015, In Aftensmad
indbagtlaks2

Der er vist ingen, der er i tvivl om, at fisk er sundt og, at vi skal spise godt til af de fede fisk. Mange står dog lidt på bar bund, når det kommer til at tilberede fisk, eller også mangler de måske bare lidt inspiration til nye retter.

Denne velvoksne hapser minder lidt om en fiskepie i håndstørrelse og er derfor perfekt at have med i eksempelvis madpakken. Med lidt tilbehør er den indbagte laks dog også lækker aftensmad, der kan laves i et snuptag eller to.

“Det’ ikk’ så ring’ endda.”

Af Nikolaj Bach Nielsen

indbagtlaks-1

Ingredienser (Per person, ½ time):

  • 175 gram laksesteak
  • 25 gram Philadelphia ost
  • 50 gram optøet spinat
  • 50 gram filodej (1 ark) – eller butterdej
  • Citronsaft
  • Havsalt
  • Friskkværnet sort peber

OBS: Indtil filodejen skal bruges, så hold den dækket med et vådt viskestykke.

Fremgangsmåde:

  1. Skær skindet fra laksesteaken, så du står med et stykke rent kød.
  1. Smør filodejen med Philadelphia. Læg spinaten midt på filodejen og læg laksen ovenpå. Krydr med salt og peber, og et stænk citronsaft
  1. Rul dejen stramt rundt om laksen og fold enderne ned under den, så du får en fin ”pakke”. Læg i et ovnfast fad.
  1. Bages cirka 15 minutter ved 200 grader eller, til dejen er sprød og gylden. Servér fx med ovnbagte tomater og håndskårne pommes frites.
Næringsindhold
per portion
per 100 gram
Kalorier  
378  
126  
Protein  
46  
15,3  
Kulhydrater  
26  
8,7  
Fedt  
10  
3,3  

Kommentarer

kommentarer

Related Posts

citronfromage

Instant (protein)citronfromage

In Desserter On 8. april 2015
laksesteak med citronsovs

Laksesteak med citronsovs og stegt spidskål

In Aftensmad On 1. april 2015
lemoncheesecake

Lemoncheesecake (mælk- og laktosefri)

In Desserter, Low-carb On 29. marts 2015