Home » Desserter » Jule-protein-konfekt

Jule-protein-konfekt

By , 13. december 2013, In Desserter, Proteinbarer, Snacks
Proteinkonfekt

Det er jul, det er cool og konfekt skal der til. Der er dog ingen grund til et overdrevet kalorieindtag i december, for med disse velsmagende protein-konfekt-stykker kommer du ikke til at savne gammeldags juleslik.

Teknisk set kan man lave alle de barer, jeg tidligere har vist (eksempelvis Chili-Pistacie eller Choko-Classic) om til konfekt. I nedenstående version er der dog skruet op for julesmagen, da dejen er lavt med rigelige mængder appelsin og kanel. Er man ikke til appelsin kan man bruge vand eller langtidsholdbar mælk i stedet. Man kan også, hvis man ønsker det, tilsætte en lille smule rom-essens. Mulighederne er mange, så det er bare med at finde sin egen ynglingsversion.

Ingredienser (10 barer, 60 minutters tilberedningstid)

  • 200 gram neutral Bodylab Whey 100
  • 100 gram havregryn
  • 50 gram honning
  • 50 gram tahin
  • 25 gram sukkerfri kakao (Gerne af god kvalitet og med højt kakaoindhold)
  • 2-3 teskefuld kanel
  • 1,5 dl appelsinsaft (friskpresset)

Af Rasmus Alenkær

Fremgangsmåde:

  • Det hele blandes sammen
  • Køles i fryseren 45 minutter
  • Dejen rulles ud i en lang, tynd pølse og skæres i små stykker
  • Stykkerne dyppes i smeltechokolade og pyntes med nødder, glasur eller lige det, man har lyste til
  • Man kan eventuelt lave hjerter eller stjerner ud af dejen, men det er lidt svært. Husk i så fald at dejen skal være meget kold, når der skæres ud.
Næringsindhold
per portion
per 100 gram
Kalorier  
167  
392,9  
Protein  
18,7  
44,1  
Kulhydrater  
12,1  
28,4  
Fedt  
4,9  
11,5  

Kommentarer

kommentarer

Related Posts

citronfromage

Instant (protein)citronfromage

In Desserter On 8. april 2015
laksesteak med citronsovs

Laksesteak med citronsovs og stegt spidskål

In Aftensmad On 1. april 2015
lemoncheesecake

Lemoncheesecake (mælk- og laktosefri)

In Desserter, Low-carb On 29. marts 2015