Det er jul, det er cool og konfekt skal der til. Der er dog ingen grund til et overdrevet kalorieindtag i december, for med disse velsmagende protein-konfekt-stykker kommer du ikke til at savne gammeldags juleslik.
Teknisk set kan man lave alle de barer, jeg tidligere har vist (eksempelvis Chili-Pistacie eller Choko-Classic) om til konfekt. I nedenstående version er der dog skruet op for julesmagen, da dejen er lavt med rigelige mængder appelsin og kanel. Er man ikke til appelsin kan man bruge vand eller langtidsholdbar mælk i stedet. Man kan også, hvis man ønsker det, tilsætte en lille smule rom-essens. Mulighederne er mange, så det er bare med at finde sin egen ynglingsversion.
Ingredienser (10 barer, 60 minutters tilberedningstid)
- 200 gram neutral Bodylab Whey 100
- 100 gram havregryn
- 50 gram honning
- 50 gram tahin
- 25 gram sukkerfri kakao (Gerne af god kvalitet og med højt kakaoindhold)
- 2-3 teskefuld kanel
- 1,5 dl appelsinsaft (friskpresset)
Af Rasmus Alenkær