Det her er en af de retter, der ligner en million, men er virkelig let at lave.
De små kartoffelpandekager minder meget om traditionel kartoffelrösti, men jeg foretrækker at forkoge kartoflerne let – på den måde bliver pandekagerne perfekt sprøde. Laver man dem på revne rå kartofler, synes jeg ofte, man får et resultat, der er lidt for brændt på overfladen og lidt for rå i midten. Men er du en større rösti-champ end jeg, giver du den bare gas med rå kartoffel.
Hvis du ikke ved hvad en stenbider er, så kan den beskrives som en fisk, der ligner en krydsning mellem Gollum, Godzilla og din bistre svigermor – så er du fri for at Google. Heldigvis behøves du ikke gå direkte til kilden og kan i stedet erhverve stenbiderrogn hos din fiskehandler.
Og her kommer endnu et lille tip: Bor du i hovedstadsområdet, hvor stenbiderrogn af uransagelige grunde koster en halv arm, kan du sagtens bruge ”almindelig” kaviar. Torskerogn er dog, ikke overraskende, no go!
Af Nikolaj Bach Nielsen
Ingredienser (2 portioner, 30 minutter (foruden forkogning))
- 450 gram kartoffel (forkogt)
- 2 æg (120 gram)
- 1 spsk tørret timian
- 1 tsk øko smør eller olivenolie
- 120 gram skyr
- 120 gram stenbiderrogn
- 30 gram rødløg
- Havsalt
- Friskkværnet sort peber
- Citron