Home » Desserter » Klatkager

Klatkager

By , 6. december 2014, In Desserter, Snacks
klatkager

Klatkager er en juleklassiker, når der er overordentlig meget risengrød tilbage. Hvorfor er så sandelig forståeligt, da de små klatter minder lidt om amerikanske pandekager.

I denne variation er tilsat lidt hakkede mandler, og … Tilbehøret kan varieres i det uendelige. Prøv eksempelvis med skyr, frisk frugt og lidt hakkede nødder.

Af Erika Andersen

Ingredienser (12 kager)

Fremgangsmåde:

  1. Hak mandlerne fint og rør alle ingredienserne godt sammen
  2. Fat en stor pande og varm den op med eventuelt fedtstoffet
  3. Kom fire store klatter dej på panden og bag klatkagerne 1-2 minutter på hver side eller, til de er gyldne
  4. Klatkagerne kan spises varme, som kolde. Smager rigtig godt med frisk frugt, marmelade, nødder og skyr
Næringsindhold
per portion
per 100 gram
Kalorier  
102  
143,5  
Protein  
8,7  
12,3  
Kulhydrater  
11,2  
15,8  
Fedt  
2,4  
29,3  

Kommentarer

kommentarer