Med et kærligt nik til den famøse lakridspibe, har du nu mulighed for at lave intet mindre end en lakridspibe-proteinbar.
Den er nem at lave, den smager fantastisk og vil helt sikkert skabe et godt grin hos dem, du serverer den for.
Smagen af lakrids kommer fra det, der hedder “rålakridspulver”, hvilket kan købes i velassoterede supermarkeder. Er man til en gennemtrængende smag af lakrids, kan man sagtens putte mere pulver i, end der står i opskriften. Men, vær varsom, da smagen godt kan være lidt overvældende for nogle.
Du kan i øvrigt vælge at lave baren som en stille og rolig lakridsproteinbar, det vil sige uden pibeform og krymmel. Men, hvis der skal være fest, så kan det kun anbefales at man lader piben gå på omgang – Og har man børn, ja så synes de det er vældig skægt at være med til produktionen.
Ingredienser (10 barer)
- 200 gram Bodylab Whey 100 neutral smag
- 100 gram havregryn
- 25 gram kakao uden sukker
- 15 gram rålakridspulver (mængde afhænger af hvor vild man er med lakrids – max 25 gram)
- 40 gram honning
- 1,5 dl. vand
- Pynte krymmel
- Overtrækschokolade – minimum 70 % kakao
Af Rasmus Alenkær
OBS: Næringsindholdet er uden overtrækschokolade.
Per portion = Hele portionen
Per 100 gram = Per bar (10 styk i alt)