Man kan ikke sige jul uden at sige havregrynskugler! Og det er faktisk ganske let at lave relativt sunde havregrynskugler, der minder meget om den traditionelle version.
Denne opskrift er sådan jeg personligt foretrækker havregrynskugler – nemlig godt med chokolade, smør og romessens, der får dem til at minde lidt om trøfler. Men variér dem som du kan lide ved eventuelt at nedjustere kakaomængderne, tilsætte lidt kaffe eller rulle dem i knasende Bodylab Zero til sidst.
Vil man sænke kalorieindholdet kan man reducere mængder af smør og eventuelt erstatte dette med æblemos.
Af Nikolaj Nielsen
Ingredienser (10 styk, 60 minutter inklusiv afkøling)
- 100 gram havregryn, finvalsede eller blendede
- 75 gram Bodylab Whey 100 chokolade eller double chocolate
- 25 gram kakaopulver
- 1 knivspids salt
- 1 tsk romessens
- 50 gram blødt økologisk smør eller kokosolie
- ¼ dl vand
- 15 gram mørk chokolade, mindst 70%