Meatza er i bund og grund en pizza med en bund af hakket kød i stedet for den normale pizzadej, og er vistnok en kreation, der er opstået blandt tilhængere af paleo/stenalderkost. Det er et kødfuldt måltid, der, for eksempel serveret med en grøn salat, er meget mættende og proteinrigt, og egner sig glimrende til low-carb diæter.
Jeg vil anbefale, at man bruger godt oksekød – gerne økologisk – for at få en bund, der smager af mest muligt. Personligt foretrækker jeg at lave to mini meatzaer ud af en portion, da man så kan stege kødet først og få en lækker stegeskorpe, men man kan også forbage en stor kødbund i ovnen, inden man tilføjer fyldet og bager det sidste.
Såvel krydring som fyld kan varieres; på billedet er der brugt cherrytomater, basilikum, soltørrede tomater, oliven og oregano – men prøv også grillet courgette, chorizo, eller parmaskinke, og dryp gerne med en god, krydret chiliolie.
Læs eventuelt mere om low-carb diæter og træning her.
Af Nikolaj Bach Nielsen
Ingredienser
- 400 gram hakket oksekød (i opskriften er fedtindholdet 10 %)
- 1 æg
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk sort peber
- 1 tsk oregano, gerne frisk
- 1-2 fed hvidløg, finthakket
- 70 gram cherrytomat (4-5 styk)
- 125 gram bøffelmozzarella (i opskriften er fedtindholdet 20%)