Medister er en juleklassiker, der naturligvis skal serveres med rødkål og en god kraftig sennep. Og siden medister er så let at lave, kan man lige så godt tage sig tid til at lave sin egen rødkål. Den smager også uendeligt bedre, og er væsentligt sundere, end det lidt kedelige alternativ man finder på supermarkedets hylder.
I denne version er der også kommet godt med frugter og andre smagsgivere i, men er man til en mere ”almindelig” rødkål kan man nogenlunde vælge og vrage – det vigtigste er, at der er rødkål, noget surt og noget sød.
Velbekomme.
Af Nikolaj Bach Nielsen
Ingredienser (4 personer, 1 time)
- 600 gram god medister (10-12% fedt)
- 1 fed hvidløg
- 5 laurbærblade
- ½ rødkål (800 gram)
- 10 gram økologisk smør
- 1 appelsin (100 gram)
- 1 æble (100 gram)
- 1 pære (100 gram)
- 1 rødløg (100 gram)
- 1 spsk eddike
- 1 spsk honning
- 2 kanelstænger
- Eventuelt ribsgelé