Home » Aftensmad » Omelet med ovnbagte rodfrugter

Omelet med ovnbagte rodfrugter

By , 4. november 2012, In Aftensmad
IMG_1745

Lækker og velsmagende vitamin- og mineralbombe. Perfekt til en let og sund aftensmad, og den giver en god og lang mæthedfølelse.

Man kan sagtens bage en større portion rodfrugter og fryse ned til senere brug.

Vidste du at: Æggeblommers dårlige indflydelse på kolesteroltallet sandsynligvis er meget overvurderet – Læs mere her.

Af Nikolaj Bach Nielsen

Ingredienser (2 personer, 25 minutters tilberedning + bagetid):

  • 300 gram rødbede
  • 100 gram jordskokker
  • 2 fed hvidløg
  • Krydderurter som timiankviste og rosmarin
  • 1 spsk olivenolie
  • Salt, peber
  • 4 æg, økologiske eller skrabeæg
  • 1 spsk mælk

Fremgangsmåde:

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Skær rødbederne i stave, og jordskokkerne i halve.
  • Jordskokkerne skal i modsætning til rødbederne ikke skrælles.
  • Rodfrugterne blandes med olivenolie, krydderurter, salt og peber i et ovnfast fad, og sættes i ovnen.
  • Når rodfrugterne har fået en time i ovnen, piskes 4 æg sammen med mælk, salt og peber, og steges i lidt fedtstof ved middelvarme.
  • Når omelettens næsten er helt stivnet kommes de bagte rodfrugter ovenpå.
  • Pyntes evt. med basilikum.
Næringsindhold
per portion
per 100 gram
Kalorier  
690  
115  
Protein  
37  
6,1  
Kulhydrater  
49  
8,2  
Fedt  
38  
6,2  

Kommentarer

kommentarer

Related Posts

citronfromage

Instant (protein)citronfromage

In Desserter On 8. april 2015
laksesteak med citronsovs

Laksesteak med citronsovs og stegt spidskål

In Aftensmad On 1. april 2015
lemoncheesecake

Lemoncheesecake (mælk- og laktosefri)

In Desserter, Low-carb On 29. marts 2015