Der findes virkelig morgener, hvor det at sove bare liiige 10 minutter mere – også bare liiige lidt mere, virker som den helt rigtige løsning. Øjnene er måske ikke til at få åbnet, sengen er dejlig varm og blød, for slet ikke at tale om kroppen, der føles, som den er blevet kørt over af en lastbil grundet døds-DOMS efter gårsdagens træning. Jeg kan i hvert fald nikke genkendende til de dage.
Nogle gange kommer man op tids nok, andre gange får man snoozet de 10 minutter for meget, og ender med at panikke rundt. Tiden går, og pludselig kan man godt vinke farvel til morgenmaden. Men ikke længere. Her kommer Overnight Oats ind i billedet.
Overnight Oats er overordnet set en blanding af gryn, mælk og eventuelt et surmælksprodukt, der blandes sammen og trækker natten over. Heri blandes ønskede smagsgivere, som i dette tilfælde er frysetørret hindbær, æbletern og mandler. Efter en nat i køleskabet har smagsgiverne afgivet smag til de opblødte gryn, og konsistensen minder mere om grød end havregryn med mælk.
Det er altså en ret, der kræver ganske lidt planlægning dagen forinden, og egner sig fortræffeligt som morgenmad on the go, da det allerede er pakket og klart til at tage med i tasken. Ligeledes kan det varieres til en hver smag og behag. Prøv for eksempel med andre frugter, typer gryn, nødder, frø eller kerner, krydderier som kanel og kakao. For et ekstra skud sundt fedt, kan jeg varmt anbefale en skefuld friskpresset hørfrøolie (det kan købes her) på toppen.
Bedre (og nemmere) bliver det næsten ikke.
Ingredienser (1 portion, 5 minutters tilberedningstid)
- 35 gram havregryn
- 2 dl skyr 0,2%
- 1,5 dl jersey minimælk
- Et lille nip salt
- Bodylab Strø efter smag (sødemiddel)
- 1 spsk frysetørret hindbær
- 30 gram æble
- 10 gram mandler
Af Erika Andersen
Leder du efter sødemiddel, kan du købe det her.