Her er en nem, lille forret, der ser ud af en million og smager himmelsk. Samtidig passer den perfekt til efteråret, hvor man kan finde masser af vilde svampe i naturen – eller i sit lokale supermarked, hvis det skulle gå helt galt.
Svampe har et højt mæthedsindex, er ofte en god kilde til mineraler som selen og niacin, og bidrager med en fantastisk smag og struktur i mange retter.
I denne forret, der traditionelt ses serveret på hvidt flute, er brødet skiftet ud en med af bagt aubergine, der giver retten et lavere kalorieindhold, og hjælper dig med at få dit daglige indtag af grøntsager.
Ingredienser (2 portioner, 20 minutter)
- 1/3 aubergine (cirka 300 gram)
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk ekstra jomfru olivenolie
- 200 gram kantareller, portobello eller champignon (eventuelt en blanding)
- 75 gram skalotteløg
- ½ tsk frisk timian
- 40 ml økologisk fløde 35%
- 1 knivspids karry
- Havsalt
- Friskkværnet sort peber
- 75 gram parmaskinke eller serrano
Af Nikolaj Bach Nielsen