Home » Aftensmad » Ovnbagt aubergine med kantarel og ristet parmaskinke

Ovnbagt aubergine med kantarel og ristet parmaskinke

By , 8. september 2014, In Aftensmad, Andet
kantarelforret

Her er en nem, lille forret, der ser ud af en million og smager himmelsk. Samtidig passer den perfekt til efteråret, hvor man kan finde masser af vilde svampe i naturen – eller i sit lokale supermarked, hvis det skulle gå helt galt.

Svampe har et højt mæthedsindex, er ofte en god kilde til mineraler som selen og niacin, og bidrager med en fantastisk smag og struktur i mange retter.

I denne forret, der traditionelt ses serveret på hvidt flute, er brødet skiftet ud en med af bagt aubergine, der giver retten et lavere kalorieindhold, og hjælper dig med at få dit daglige indtag af grøntsager.

Ingredienser (2 portioner, 20 minutter)

  • 1/3 aubergine (cirka 300 gram)
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk ekstra jomfru olivenolie
  • 200 gram kantareller, portobello eller champignon (eventuelt en blanding)
  • 75 gram skalotteløg
  • ½ tsk frisk timian
  • 40 ml økologisk fløde 35%
  • 1 knivspids karry
  • Havsalt
  • Friskkværnet sort peber
  • 75 gram parmaskinke eller serrano

Af Nikolaj Bach Nielsen

Fremgangsmåde:

  • Skær auberginen i 4-6 tykke skiver. Skær hvidløgsfeddet over og gnid den ene side af skiverne med hvidløget, så auberginen tager lidt smag. Herefter drisles aubergineskiverne med 1 tsk olivenolie og sættes i ovnen ved 200 grader
  • Hvis du bruger større svampe som portobello eller champignon, så sker dem i mundrette bider. Hak skalotteløget, og svits i lidt olivenolie. Tilsæt svampene, samt timian, og lad dem stege til de er skrumpet en del ind og har fået en brunet overflade
  • Herefter tilsættes karry og fløde (hvis du vil spare kalorier, kan du bruge en madlavningsfløde), og når det hele er vendt sammen, tages svampene af varmen. Smag til med salt og peber og eventuelt lidt citronsaft
  • De sidste fem minutter i ovnen lægges parmaskinken ind til auberginen, så den bliver ristet sprød. Servér auberginen med svampesovs og parma oven på. Riv eventuelt lidt god parmesanost over svampesovsen
Næringsindhold
per portion
per 100 gram
Kalorier  
276  
100,4  
Protein  
16  
5,8  
Kulhydrater  
17  
6,2  
Fedt  
16  
5,8  

Kommentarer

kommentarer

Related Posts

citronfromage

Instant (protein)citronfromage

In Desserter On 8. april 2015
laksesteak med citronsovs

Laksesteak med citronsovs og stegt spidskål

In Aftensmad On 1. april 2015
lemoncheesecake

Lemoncheesecake (mælk- og laktosefri)

In Desserter, Low-carb On 29. marts 2015