Den her ret er så Western, at den kunne spille med i ‘The Good, The Bad and The Tasty’.
Sweet potato fries eller sød kartoffel fritter på kartoffel-dansk, er en nyere opfindelse herhjemme, hvor man først lige har fået øjnene op for den søde a-bombe (A-vitamin altså, ingen kernevåben til middag), men i USA har de været brugt i madlavning i lang tid. De søde og let karamelliserede fritter, går perfekt til den krydrede ærtedip, som er lavet i løbet af nul komma fem. Og med en stor rød rib-eye on the side, føler man sig i sandhed som en heldig (sød) kartoffel.
Ingredienser (1 portion, 45 minutters tilberedningstid)
- 200 gram rib eye
- 300 gram sød kartoffel
- 1 spsk ekstra jomfru olivenolie
- All-round Krydderi
- Tørret timian
- 200 gram frosne ærter
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk tørret chili
- Citron
- Havsalt
- Friskkværnet sort peber
Af Nikolaj Bach Nielsen