Kantareller kan være lidt af en luksusspise, hvis man skal ud og investere i dem – så derfor vil jeg slå et slag for svampeplukning. Jeg har ikke selv den store erfaring med svampeplukning, men de små orange/brune kantareller, kan man næsten ikke gå galt i byen med.
Kantareller har sæson fra juli til september, og hvad jeg har kunnet forstå på mine svampeeksperter, gælder det om at kigge efter kantarellerne, når vejret har været varmt men samtidig tilpas fugtig.
Denne risotto, hvor kantarellerne spiller hovedrollen, er de normale hvide risottoris byttet ud med speltkerner og perlerug. Det giver en risotto med meget mere struktur og smag. Ærterne tilføjer en skøn sødme og et frisk pust, som gør retten rigtig godt.
Risottoen egner sig til hverdag til et godt stykke kylling eller en bøf sammen med en lækker salat, men så sandeligt også, hvis det skal være lidt finere og der står steg på menuen.
Ingredienser (4 portioner, 45 minutter)
- 1 spsk olivenolie
- 1 stort løg
- 1-2 fed hvidløg – alt efter størrelse.
- 60 gram perlerug – sættes i blød 8 timer før brug. Kan til nød også nøjes med en time.
- 120 gram perlespelt
- Eventuelt 1 dl hvidvin
- 1 liter hønsebouillon
- 200 gram rensede og ristede kantareller
- 150 gram ærter
- Salt og peber
Af Erika Andersen