Home » Aftensmad » Stegt rødspætte med hjemmelavet remoulade

Stegt rødspætte med hjemmelavet remoulade

By , 12. april 2013, In Aftensmad, Andet, Low-carb
stegt rødspætte med hjemmelavet remoulade

De fleste kender nok fiskefileten, som det tynde, plukkede fiskekød med dobbeltpanering af rasp, mel og æg, og som kan findes på børnemenukortet på den lokale familierestaurant. Sådan burde det ikke være!

Rødspætten er et rigtigt lækkert stykke kød, særligt hvis man under sig selv at tage en tur til fiskemanden og få fingre i nogle friskfangede spætter. Skal man bruge rødspætter til fiskefileter er de bedst i maj-oktober, ellers kan de være ret vandede. Med hensyn til dobbeltpaneringen er den droppet i denne opskrift, til fordel for en hurtig vending i rugmel.

Dette er en rigtig lækker og langt sundere tilberedningsmetode, og det er faktisk ofte sådan de laver dem i Skagen, der jo nok må siges at være rødspættens hovedstad.

Af Erika Andersen

Ingredienser

  • 500 gram rødspættefilet, renset
  • 30 gram rugmel
  • Salt og peber
  • 20 gram olivenolie
  • 100 gram skyr, 0,2%
  • 250 gram hvidkål
  • 200 gram gulerod
  • 2 spsk mayonnaise
  • 50 gram syltet drueagurk
  • 0,5-1 tsk karry
  • Salt og peber
  • 1 citron (gerne økologisk)
  • 2 spsk æbleeddikke
  • 2 dl vand

Fremgangsmåde:

Remoulade
  • Snit hvidkål og gulerod i fine små tern. Sæt en gryde over med vand og eddikke og kog grøntsagsternene i to minutter
  • Hæld vandet fra og stil grøntsagerne til afkøling
  •  Bland mayonnaise og skyr sammen med karry og tilsæt de afkølede grøntsagerne samt grofthakket drueagurk
  • Smag til med salt, peber og eventuelt ekstra karry og et lille skvæt citronsaft
  • Remouladen har godt af at trække 15 min på køl inden servering. Det passer lige med stegning af rødspættefileterne
  • Næringsindhold: For hele portionen: 508,7 kcal/  18 g protein/ 39,3 g kulhydrat/ 31 g fedtPr. 100 g: 80,8 kcal /2,85 g protein/ 6,2 g kulhydrat/ 4,9 g fedt.
Rødspætter
  • Bland rugmel, salt og peber i en dyb tallerken
  • Vend de rensede fiskefileter i mel blandingen
  • Krydr eventuelt med lidt ekstra salt og peber, inden de lægges på en varm pande og steges 4-6 minutter på hver side. Stegetiden afhænger af størrelsen, men fileten er færdig, når kødet føles fast
Opskriften på remoulade er til en relativ stor portion. Hvilket betyder, der er remoulade til et par dage eller tre. Det er bestemt hele umagen og snittearbejdet værd at lave en så stor portion, da remouladen kun bliver bedre dag for dag.   OBS: Næringsindholdet er kun opgivet for rødspættefileter, da det er varierende, hvor meget remoulade hver enkelt spiser. For at finde næringsindholdet på remoulade, kig op under vejledningen derpå
Næringsindhold
per portion
per 100 gram
Kalorier  
721  
180,25  
Protein  
94,5  
24  
Kulhydrater  
22,2  
5,6  
Fedt  
28,3  
7,1  

Kommentarer

kommentarer

Related Posts

citronfromage

Instant (protein)citronfromage

In Desserter On 8. april 2015
laksesteak med citronsovs

Laksesteak med citronsovs og stegt spidskål

In Aftensmad On 1. april 2015
lemoncheesecake

Lemoncheesecake (mælk- og laktosefri)

In Desserter, Low-carb On 29. marts 2015