Stegt torskerogn er lækkert! Man hører ofte, at man skal spise fisk to gange om ugen, fordi det er sundt. Og fisk er ganske vist rigtig sundt og indeholder gode fedtsyrer, D-vitamin, og protein – men fisk smager også fantastisk!
Nogle er lidt bange for fisk (man kunne jo komme til at bide i et ben – gys!), og så er det okay at starte i det små. For eksempel med en omgang stegt torskerogn. Kan du ikke få frisk torskerogn, så køb dåseversionen og sørg for at få den med det højeste rognindhold (mærkeligt nok er det ikke altid de dyreste, der indeholder mest rogn).
Torskerogn kan selvfølgelig ikke serveres uden en god remoulade. Og nu hvor advarslen mod ikke-pasteuriserede rå æg er trukket tilbage, kan man røre en remoulade i løbet af ingen tid og med et lavere fedtindhold – almindelige rå æggeblommer egner sig nemlig meget bedre til piskning end den pasteuriserede version. Sørg blot for at spise lynremouladen med det samme, da den ellers kan falde lidt sammen.
Ingredienser (1 person, 15 minutters tilberedningstid)
200 gram torskerogn
2 skiver kernerugbrød
3 æggeblommer (70 gram)
½ tsk salt
1 spsk skyr (20 gram)
½ tsk gurkemeje
1 gulerod (75 gram)
3 syltede drueagurker (90 gram)
Friskkværnet sort peber
Citron
Af Nikolaj Bach Nielsen
OBS: Har du købt frisk torskerogn, skal denne koges inden brug. Sæt blot bukserne (ja, det hedder de altså) til at simre i cirka 45 minutter i letsaltet vand. Efterfølgende skal den skæres i ekstra tykke skiver inden stegning, da den er mere porøs end dåseversionen.