Home » Aftensmad » Svinemørbrad med balsamicoglaseret græskar og gedeost

Svinemørbrad med balsamicoglaseret græskar og gedeost

By , 30. januar 2013, In Aftensmad, Egnet til grill, Low-carb
Svinemørbrad med balsamicoglaseret græskar og gedeost

En let og billig ret, der lyder og smager af en million! Kombination af den syrlige karamelliserede balsamico, den fede og salte gedeost, og det søde græskar, spiller perfekt og fungerer rigtig godt som tilbehør.

Retten er ganske low-carb, og kan sagtens spises på diæt – jeg garanteren det smager bedre end kylling og broccoli. Efter bagningen kan græskarets overflade godt se noget brændt ud – frygt ej, det er blot balsamicoen, der er karamelliseret.

Af Nikolaj Bach Nielsen

Ingredienser (2 portioner, 60 minutters tilberedningstid):

  • 500 gram svinemørbrad, marineret eller krydret med salt og peber
  • 1 græskar – butternut squash eller hokkaido (cirka 500 gram renset)
  • 50 gram gedeost
  • 20 gram cashewnødder
  • 2 tsk balsamicoeddike
  • Olivenolie til stegning
  • Eventuelt granatæblekerner til pynt

Fremgangsmåde:

  • Græskaret halveres og renses
  • Herefter dryppes en teskefuld balsamico i hver halvdel
  • Græskaret sættes herefter i en forvarmet ovn på 180 grader i 40 minutter
  • Svinemørbraden brunes ved høj varme på en pande
  • Når der er stegeskorpe på hele mørbraden sættes den ligeledes i ovnen i cirka 25 minutter – den er færdigstegt når kødsaften er klar, hvis man stikker den med en gaffel
  • Bruger man stegetermometer vil man gerne have en kernetemperatur på omkring 70 grader
  • Tip: Begynder man bruningen lige så snart græskaret er sat i ovnen, passer det med at man har 5 minutter til bruning af mørbraden, 25 minutter i ovnen, og 10-15 minutter hvor kødet kan hvile, tildækket med staniol – så er mørbrad og græskar klar på samme tid
  • Når græskaret er færdigbagt og mørbraden hviler, fylder man gedeost i hver af græskarets udhulninger, og smelter gedeosten i ovnen
  • Den skal blot være smeltet i kanten og stadig fast i midten, så den skal ikke have mere end 5 minutter
  • Strø cashewnødder over gedeosten og skær mørbraden i skiver inden servering
Næringsindhold
per portion
per 100 gram
Kalorier  
1052  
98  
Protein  
124  
11,5  
Kulhydrater  
28  
2,5  
Fedt  
50  
4,6  

Kommentarer

kommentarer

Related Posts

citronfromage

Instant (protein)citronfromage

In Desserter On 8. april 2015
laksesteak med citronsovs

Laksesteak med citronsovs og stegt spidskål

In Aftensmad On 1. april 2015
lemoncheesecake

Lemoncheesecake (mælk- og laktosefri)

In Desserter, Low-carb On 29. marts 2015