Home » Aftensmad » Thaisuppe med kylling, rejer, og muslinger

Thaisuppe med kylling, rejer, og muslinger

By , 30. oktober 2014, In Aftensmad, Low-carb
thaisuppe

For at lave denne suppe skal man en tur i sit lokale thai-supermarked og købe lidt sjove blade og stængler. Suppen er til gengæld turen værd, og syren fra citrongræs og lime spiller rigtig godt sammen med sødmen og fedmen fra kokosmælken. Man kan holde igen med chilien, men skal det være en ægte Thai-suppe, er det et must at den brænder godt igennem.

Man kan også tilsætte lidt fishsauce eller strø hakkede koriander over suppen, hvis man ønsker den endnu mere asiatisk.

Af Nikolaj Bach Nielsen

 Ingredienser (3 personer):

  • 400 gram kyllingebryst skåret i strimler
  • 200 gram tigerrejer
  • 200 gram muslinger (evt. fra dåse)
  • 150 gram champignon skåret i skiver
  • 5 cm galangarod eller ingefær, skåret i skiver
  • 1 stængel citrongræs, skåret i små stykker
  • 1 håndfuld kaffirlimeblade
  • 1/2 liter vand
  • 1 hønsebouillonterning
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 tomat, skåret i små stykker
  • 1 lime
  • 1-2 hakkede chilifrugter, middelstærke
  • Salt
  • Peber

Fremgangsmåde:

  1. Vand, hønsebouillonterning, kaffirlimeblade, citrongræs og galango (eller ingefær) koges op
  1. Kylling, champignon og muslinger kommes i én ting ad gangen, og suppen koges op, inden man tilføjer en ny ingrediens
  1. Kokosmælk og tomat tilføjes, og suppen gives et opkog. Rejerne tilføjes og suppen smages til med limesaft, chili, salt og peber
  2. Serveres rygende varm.
Næringsindhold
per portion
per 100 gram
Kalorier  
531  
 
Protein  
58  
 
Kulhydrater  
9,3  
 
Fedt  
29  
 

Kommentarer

kommentarer

Related Posts

citronfromage

Instant (protein)citronfromage

In Desserter On 8. april 2015
laksesteak med citronsovs

Laksesteak med citronsovs og stegt spidskål

In Aftensmad On 1. april 2015
lemoncheesecake

Lemoncheesecake (mælk- og laktosefri)

In Desserter, Low-carb On 29. marts 2015