For at lave denne suppe skal man en tur i sit lokale thai-supermarked og købe lidt sjove blade og stængler. Suppen er til gengæld turen værd, og syren fra citrongræs og lime spiller rigtig godt sammen med sødmen og fedmen fra kokosmælken. Man kan holde igen med chilien, men skal det være en ægte Thai-suppe, er det et must at den brænder godt igennem.
Man kan også tilsætte lidt fishsauce eller strø hakkede koriander over suppen, hvis man ønsker den endnu mere asiatisk.
Af Nikolaj Bach Nielsen
Ingredienser (3 personer):
- 400 gram kyllingebryst skåret i strimler
- 200 gram tigerrejer
- 200 gram muslinger (evt. fra dåse)
- 150 gram champignon skåret i skiver
- 5 cm galangarod eller ingefær, skåret i skiver
- 1 stængel citrongræs, skåret i små stykker
- 1 håndfuld kaffirlimeblade
- 1/2 liter vand
- 1 hønsebouillonterning
- 1 dåse kokosmælk
- 1 tomat, skåret i små stykker
- 1 lime
- 1-2 hakkede chilifrugter, middelstærke
- Salt
- Peber