Hugh fra det britiske madprogram River Cottage er en hyggelig, lidt frelst fyr, og inspirationskilde til denne simple og velsmagende müsli.
Idéen med at lægge havregryn i blød i frugtsaft er intet mindre end en genistreg, og man kan med fordel have en en stor krukke med sin favoritkombi af gryn, nødder, og tørrede bær stående i køkkenskabet, klar til at blive lagt i blød om morgenen.
Opskriften er ikke hvinende sød, og skal ikke betragtes som en dessert. Derimod er den glimrende som mellemmåltid, og helt fantastisk som morgenmad.
Ud over det er den spækket med gode sager som eksempelvis jern, zink, folsyre, C-vitamin (der yderligere hjælper på jernoptagelsen) og masser af kvalitetsprotein og essentielle fedtsyrer.
Ingredienser (1 portion, 10 minutters tilberedningstid)
- 35 gram havregryn (1 dl)
- 10 gram tørrede tranebær (1 spsk)
- 10 gram tørrede gojibær (1 spsk)
- 10 gram mandel (1 spsk)
- 15 gram græskarkerner (1 spsk
- 1 æble
- 1 appelsin
- 250 gram skyr
- 20 gram Bodylab Whey 100 (vaniljesmag, kan udelades)
Af Nikolaj Bach Nielsen