Home » Morgenmad » Vanilleskyr med “River Cottage” Müsli

Vanilleskyr med “River Cottage” Müsli

By , 25. marts 2013, In Morgenmad, Snacks
rivercottagemusli

Hugh fra det britiske madprogram River Cottage er en hyggelig, lidt frelst fyr, og inspirationskilde til denne simple og velsmagende müsli.

Idéen med at lægge havregryn i blød i frugtsaft er intet mindre end en genistreg, og man kan med fordel have en en stor krukke med sin favoritkombi af gryn, nødder, og tørrede bær stående i køkkenskabet, klar til at blive lagt i blød om morgenen.

Opskriften er ikke hvinende sød, og skal ikke betragtes som en dessert. Derimod er den glimrende som mellemmåltid, og helt fantastisk som morgenmad.

Ud over det er den spækket med gode sager som eksempelvis jern, zink, folsyre, C-vitamin (der yderligere hjælper på jernoptagelsen) og masser af kvalitetsprotein og essentielle fedtsyrer.

Ingredienser (1 portion, 10 minutters tilberedningstid)

  • 35 gram havregryn (1 dl)
  • 10 gram tørrede tranebær (1 spsk)
  • 10 gram tørrede gojibær (1 spsk)
  • 10 gram mandel (1 spsk)
  • 15 gram græskarkerner (1 spsk
  • 1 æble
  • 1 appelsin
  • 250 gram skyr
  • 20 gram Bodylab Whey 100 (vaniljesmag, kan udelades)

Af Nikolaj Bach Nielsen

 

Fremgangsmåde:

  • Hak mandlerne groft, og bland med havregryn (finvalsede kan suge mest appelsinsaft), tranebær, gojibær og græskarkerner
  • Riv æblet på et rivejern og tilsæt det i blandingen
  • Skær appelsinen i to halve, og pres appelsinsaft udover müslien. Tilsæt også et par spsk af det mosede frugtkød. Rør blandingen godt sammen, og lad den trække i 5-10 minutter
  • Servér ovenpå skyr, rørt sammen med proteinpulver
Næringsindhold
per portion
per 100 gram
Kalorier  
686  
119,5  
Protein  
61  
10,5  
Kulhydrater  
75  
13  
Fedt  
16  
2,5  

Kommentarer

kommentarer

Related Posts

citronfromage

Instant (protein)citronfromage

In Desserter On 8. april 2015
laksesteak med citronsovs

Laksesteak med citronsovs og stegt spidskål

In Aftensmad On 1. april 2015
lemoncheesecake

Lemoncheesecake (mælk- og laktosefri)

In Desserter, Low-carb On 29. marts 2015