Home » Andet » Varm chokolade med et lille skud protein

Varm chokolade med et lille skud protein

By , 13. november 2014, In Andet
varmchokolade2

How about a nice big cup of… protein?

Kakao stammer oprindeligt fra Mexico. Legenden fortæller, at den slangelignende gud, Quetzalcóat (ej at forveksle med midgårdsormen!), bragte kakaobønnen til mennesket. Mennesket dyrkede således kakaotræet og lavede gudernes drik af dets frugter. Mayaerne og Aztekerne fremstillede en kakaodrik bestående af malede, ristede og afskallede bønner formet til små kager. Chili, vanilie og majsmel blev tilsat kagerne, der senere kunne rives over en kop vand og sødes med honning.

Ifølge sagnet skulle Atztekernes hersker, Montezuma, have drukket op mod 50 kopper gudedrik om dagen. Snak om choc-a-holic? Hvordan mon en ske overtrukket med proteinchokolade opløst i varm mælk ville være gået ind i stedet for den bitre gudedrik?

Til denne gudedrik skal kun benyttes fem hovedingredienser. En god, mørk, kvalitetschokolade, Bodylab whey 100, Bodylab Strø, lidt kvalitetskakaopulver og mælk. Lav den skinny eller på sødmælk, valget er dit.

Skal den være klassisk så brug whey med chokolade, ellers kan jeg varmt anbefale Whey 100 med blåbærsmag for en chokolade med mild smag og duft af blåbær. Eller hvad med en mere eksotisk variant med kokosundertoner? Prøv da Caribbean chocolate.

Hvis du finder det lige så hyggeligt, at sidde og røre med en ske i varm mælk, som jeg, eller blot ønsker en anderledes post-workout shake uden de store dikkedarer, så prøv den varme kakaoproteindrik nederst i opskriften.

Ingredienser (4-5 portioner, 10-15 minutters tilberedningstid)

Varm chokolade:

  • 50 gram god chokolade, 85% kakao
  • 25 gram Bodylab Whey 100, enten blåbær-, chokolade-, Caribbean chocolate smag
  • 1 tsk fedtfattig kakao
  • 1 tsk Bodylab Strø
  • 4-5 små træskeer
  • 250 gram mælk per kop chokolade.

Varm proteinkakao:

  • 50 ml Jersey minimælk eller vand
  • 35 gram Bodylab Whey 100, chokoladesmag
  • 2 tsk fedtfattig kakao
  • ½ tsk vanillesukker
  • Vand

varmchokolade1

Næringsindhold for alle chokoladeskeer (eksklusiv mælk):

  • 411 kalorier; 25 gram protein, 11 gram kulhydrat, 30 gram fedt

Næringsindhold per kop (inklusiv 250 ml Jersey mælk):

  • 185 kalorier; 15 gram protein, 14.9 gram kulhydrat, 7 gram fedt

Nærringsindhold per kop proteinkakao (inklusiv 50 ml Jersey mælk):

  • 196,7 kcal, 32.2 gram protein, 8 gram kulhydrat, 4 gram fedt

Af Erika Andersen

 

Fremgangsmåde:

Fremgangsmåde - varm chokolade: Fremstilling af chokoladeskeer:
  • Bland kakaopulver og Bodylab Strø sammen. Drys halvdelen i en mindre stribe over et staniolsbeklædt skærebræt
  • Smelt chokolade over vandbad. Når chokoladen er smeltet, tages den fra vandbadet og Whey 100 røres i lidt af gangen. Det er lidt forskelligt fra chokolade til chokolade, hvor meget whey det kan optage uden at blive enten for fast eller grynet
  • Fat en træske og skovl en god klat chokolademasse op på. Hvis massen er blevet rimelig fast i det, tryk det da let fast på skeen. Skeen lægges på kakao-strø blandingen på det klargjorte skærebræt. Lav alle skeerne og drys tilslut med kakao-strø blandingen inden det sættes på frys
  • Lad skeerne stå i fryseren 10-15 minutter, til de er helt kolde. Herefter kan de opbevares i tætsluttende beholder eller poser i køleskabet inden brug.
Ved brug:
  • Varm mælken op i en tykbundet gryde under konstant omrøring til kogepunktet
  • Hæld mælken i en kop, fat en chokoladeske og lad proteinchokoladen opløse i mælken
Fremgangsmåde - Varm proteinkakao:
  • Tænd elkedlen og varm en portion vand op som det første
  • Bland herefter alle de tørre ingredienser samme i en kop og tilsæt den kolde mælk. Rør det godt ud til en jævn flydende masse uden klumper
  • Tilsæt det kogte vand, som nu gerne skulle være nået at køle lidt ned. Hvis vandet er for varmt, skiller kakaoen, så benyt først og fremmest iskold mælk og lad det varme vand køle af en 5-7 minutters tid inden brug
  • Så nu er der ikke andet for,end nyde en stor kop kakao
OBS: Ønskes en kakao med mere protein kan mængden af whey øges op til 50 gram; dog skal mængden af den kolde mælk også øges en smule, så massen forbliver flydende, når den røres ud.
  • Ligeledes kan vaniljeprotein også sagtens benyttes i stedet for chokolade, dog skal der her tilføjes lidt ekstra kakao til blandingen.
 

Kommentarer

kommentarer

Related Posts

citronfromage

Instant (protein)citronfromage

In Desserter On 8. april 2015
laksesteak med citronsovs

Laksesteak med citronsovs og stegt spidskål

In Aftensmad On 1. april 2015
lemoncheesecake

Lemoncheesecake (mælk- og laktosefri)

In Desserter, Low-carb On 29. marts 2015