Home » Aftensmad » Varmrøget laks med rygeost

Varmrøget laks med rygeost

By , 2. juni 2013, In Aftensmad, Low-carb
laksrygeost

Dette måltid kræver, man skal en tur omkring sin yndlingsfiskemand, hvis man er, som folk er flest og ikke ejer en rygeovn. Til gengæld tager det ingen tid at lave denne kolde anretning, som er rigtig lækker og sætter den varmrøgede laks i fokus – hvor den hører til!

Rygeost er et dejligt dansk produkt, der er mere cremet end hytteost og har en letrøget smag, der gør den til fantastisk tilbehør til fede råvarer som laks og avocado. Kombinationen af tyndskåret agurk og rygeost kan bedst beskrives som en nordisk tzatziki – man kan også bruge rygeosten som dip til dampede asparges, hvis der er sæson for disse.

Ja, man får jo helt lyst til at knibe en tåre for det store kolde nord.

Se lidt om nogle af fiskens gode egenskaber her.

Ingredienser

  • 150 gram varmrøget laks
  • 100 gram rygeost (i opskriften er fedtindholdet 1 %)
  • 1 tsk hakket purløg
  • 1 økologisk citron
  • 2 skiver rugbrød med kerner
  • 200 gram agurk
  • Salt og peber efter smag

Fremgangsmåde:

  • Rør rygeosten sammen med citronsaft, salt og peber - i mængder, der smages til undervejs. Drys til sidst med lidt hakket purløg
  • Skær agurken i helt tynde skiver - for eksempel med en kartoffelskræller - og arranger skødesløst rundt om rygeosten
  • Rist rugbrødet i brødrister. Skal man bruge godt med næring kan det også gøres i en stegepande, med en god koldpresset rapsolie
  • Rugbrødet serveres med samme sammen med den varmrøgede laks og tilbehør
Næringsindhold
per portion
per 100 gram
Kalorier  
524  
95,5  
Protein  
53  
9,5  
Kulhydrater  
42  
7,5  
Fedt  
16  
3  

Kommentarer

kommentarer

Related Posts

citronfromage

Instant (protein)citronfromage

In Desserter On 8. april 2015
laksesteak med citronsovs

Laksesteak med citronsovs og stegt spidskål

In Aftensmad On 1. april 2015
lemoncheesecake

Lemoncheesecake (mælk- og laktosefri)

In Desserter, Low-carb On 29. marts 2015