Home » Snacks » Æble-kanelknuder uden mælk og gluten

Æble-kanelknuder uden mælk og gluten

By , 12. januar 2014, In Snacks
aeblekanelknuder

Jeg har længe forsøgt at fifle mig frem til en opskrift på kanelsnegle længe uden held. Kriteriet var – foruden de skulle minde smags- og konsistensmæssigt om almindelig kanelsnegle – at de skulle kunne rulles sammen.

At lave en dej relativ lowcarb og stadig fast nok til at kunne rulles, er sværere end man lige skulle tro. Men hvorfor er disse så kaldt kanelknuder og ikke kanelsnegle. Jo af den simple grund, at mit køkken med 30 cm’s bordplads ikke var nok til at rulle dem ud på. Derfor blev hver knude i stedet lavet en af gangen, hvorved de blev en anelse for lange, så derfor blev enderne i stedet bukket sammen om hinanden – næsten som en knude.

Denne opskrift er uden mælk og gluten – hvis man da bruger ”glutenfrie havregryn”. Havre er naturligt uden gluten, men da der på markerne og møllerne sker en hvis sammenblanding af de forskellige korntyper, forekommer der mindre mængder gluten i almindelige havregryn.

Ingredienser (10 portioner, 70 minutters tilberedningstid)

  • 90 gram glutenfrie havregryn
  • 1 dl vand
  • 50 gram gær
  • 1/2 tsk sukker
  • 1 æg
  • 30 gram affedtet mandelmel
  • 1 knivspids salt
  • 1 spsk HUSK
  • 100 gram æble
  • ¼ vanillestang
  • Kanel
  • 2 spsk Bodylab Strø sødemiddel

Af Erika Andersen

Fremgangsmåde:

  • Opløs gæren i vandet, tilsæt sukker og havregryn. Rør det godt igennem og lad det stå 10 minutter
  • Kom resten af ingredienserne ved, rør det endnu en gang godt igennem, og stil det til hævning 30 minutter et lunt sted
  • Imens skrælles æblet – eller æblerne - fordi nu skal der koges mos. Selvom der kun er beregnet et æble til denne portion, så kræver det ikke meget mere at lave en større portion. Mon ikke den også får ben at gå på, hvis det er?
  • Når æblet er skrællet, skæres det mindre tern og kommes i en mindre kasserolle
  • Flæk vanillestangen, skrab kornene ud og kom dem og stangen ved æblet. Hæld en ganske lille sjat vand i bunden og sæt et låg på gryden. Det tager 20-30 minutter for at koge til mos alt efter æbletype og mængde. Smag mosen til med lidt sødemiddel
  • Nu kommer det spændende øjeblik. Dejen knuderne skal formes. Det gøres let en og en
  • Slå dejen ned og del dejen 8-10 stykker
  • Tag et stykke plast folie/ husholdningsfilm, cirka 8 cm bredt, fugt hænderne og pres en klat dej ud i en rektangulær form. Cirka 6 x 10 cm
  • Fordel en ske æblemos og drys et godt lag kanel ovenpå for til slut at toppe med Bodylab Strø. Rul dejen sammen, som var det en roulade og buk ænderne sammen. Fortsæt på samme måde med resten
  • Knuderne bages i en forvarmet oven på 200 grader i 20-25 minutter. De skal lyde hule, når man banker på dem i bunden
Næringsindhold
per portion
per 100 gram
Kalorier  
60,2  
201  
Protein  
3,2  
10,6  
Kulhydrater  
8,1  
27  
Fedt  
1,7  
5,6  

Kommentarer

kommentarer

Related Posts

citronfromage

Instant (protein)citronfromage

In Desserter On 8. april 2015
laksesteak med citronsovs

Laksesteak med citronsovs og stegt spidskål

In Aftensmad On 1. april 2015
lemoncheesecake

Lemoncheesecake (mælk- og laktosefri)

In Desserter, Low-carb On 29. marts 2015