Home » Low-carb » Beef Jerky (2 slags)

Beef Jerky (2 slags)

By , 16. februar 2015, In Low-carb, Snacks
beef jerky

Tørret kød har længe været brugt som en effektiv konserveringsmetode i lande, hvor adgangen til kummefrysere er begrænset. Har man smagt beef jerky, ved man dog også, at det er en djævelsk lækker snack, der naturligvis er proppet med protein.

Heldigvis er man ikke nødsaget til at skaffe en dehydrator, hvis man selv vil lave de fantastiske kødsnacks, for en almindelig ovn kan faktisk gøre tricket ganske fint. Her får du to forskellige marinader at vælge i mellem; én, der er sød og krydret og én, der er stærk som ind i helvede!

Er man til den dovne side, kan man også købe udmærket beef jerky. Sørg blot for at skaffe en jerky, der er lavet af hele reelle stykker kød, som denne – Bodylab Beef Jerky.

Af Nikolaj Bach Nielsen

Ingredienser (cirka 8 timer):

  • 500 gram magert oksekød (fx inderlår, eller okseklump)

Sweet n’ spicy

  • 1 spsk worcestershiresauce
  • ½ tsk røget paprika
  • ½ tsk sennepspulver
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk mild, tørret chili
  • ½ tsk salt
  • Friskkværnet sort peber

Hot

  • ½ spsk engelsk sauce
  • ½-1 tsk tabasco
  • ½ tsk røget paprika
  • 1 tsk stærk, tørret chili
  • 1 nip tørret cayennepeber
  • ½ tsk salt
  • Friskkværnet sort peber

OBS: Man kan evt. lave en sur/sød/stærk dipping sauce til sit kød. Den går særligt godt til sweet n’ spicy versionen. Rør blot nedenstående ingredienser sammen i en skål:

  • 1 dl æbleeddike
  • 2 tsk honning
  • 1 spsk hjemmelavet ketchup (http://www.fitnessopskrifter.dk/ketchup/)
  • 2 tsk milde tørrede chiliflager
  • 1 tsk tabasco
  • 1 tsk dijonsennep
  • Havsalt
  • Friskkværnet sort peber

Fremgangsmåde:

  1. Skær kødet i tynde strimler, i den længde du ønsker. Jo tyndere strimler, jo lettere tørrer kødet. Fjern fedt og sener.
  1. Rør marinaden sammen og vend kødet deri. Lad marinere i et par timer på køl.
  1. Fordel i ét lag på en bagplade (kødstykkerne må ikke dække hinanden), og kommes i en ovn på 70 grader varmluft. Sæt en lille træske i klemme i ovnlågen så dampen fra kødet på kan forlade ovnen – på den måde tørrer jerkyen bedst.
  1. Efter 5-6 timer er kødet tørret. Undervejs skal kødstykkerne vendes så overfladen tørrer ensartet. Hvis kødet er tørret korrekt kan det holde sig længe, men min erfaring er at det får det slet ikke lov til!
Næringsindhold
per portion
per 100 gram
Kalorier  
596  
238,4  
Protein  
112  
44,8  
Kulhydrater  
10  
4  
Fedt  
12  
4,8  

Kommentarer

kommentarer

Related Posts

citronfromage

Instant (protein)citronfromage

In Desserter On 8. april 2015
laksesteak med citronsovs

Laksesteak med citronsovs og stegt spidskål

In Aftensmad On 1. april 2015
lemoncheesecake

Lemoncheesecake (mælk- og laktosefri)

In Desserter, Low-carb On 29. marts 2015