Tørret kød har længe været brugt som en effektiv konserveringsmetode i lande, hvor adgangen til kummefrysere er begrænset. Har man smagt beef jerky, ved man dog også, at det er en djævelsk lækker snack, der naturligvis er proppet med protein.
Heldigvis er man ikke nødsaget til at skaffe en dehydrator, hvis man selv vil lave de fantastiske kødsnacks, for en almindelig ovn kan faktisk gøre tricket ganske fint. Her får du to forskellige marinader at vælge i mellem; én, der er sød og krydret og én, der er stærk som ind i helvede!
Er man til den dovne side, kan man også købe udmærket beef jerky. Sørg blot for at skaffe en jerky, der er lavet af hele reelle stykker kød, som denne – Bodylab Beef Jerky.
Af Nikolaj Bach Nielsen
Ingredienser (cirka 8 timer):
- 500 gram magert oksekød (fx inderlår, eller okseklump)
Sweet n’ spicy
- 1 spsk worcestershiresauce
- ½ tsk røget paprika
- ½ tsk sennepspulver
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk mild, tørret chili
- ½ tsk salt
- Friskkværnet sort peber
Hot
- ½ spsk engelsk sauce
- ½-1 tsk tabasco
- ½ tsk røget paprika
- 1 tsk stærk, tørret chili
- 1 nip tørret cayennepeber
- ½ tsk salt
- Friskkværnet sort peber
OBS: Man kan evt. lave en sur/sød/stærk dipping sauce til sit kød. Den går særligt godt til sweet n’ spicy versionen. Rør blot nedenstående ingredienser sammen i en skål:
- 1 dl æbleeddike
- 2 tsk honning
- 1 spsk hjemmelavet ketchup (http://www.fitnessopskrifter.dk/ketchup/)
- 2 tsk milde tørrede chiliflager
- 1 tsk tabasco
- 1 tsk dijonsennep
- Havsalt
- Friskkværnet sort peber