Home » Aftensmad » Bulk burger med pastinakfritter

Bulk burger med pastinakfritter

By , 9. december 2013, In Aftensmad
bulkburger

Hvem kan sige nej til en stor beskidt burger? Og jeg snakker ikke om fastfoodkædernes sørgelige undskyldning for en burger, men et stort saftigt monster lavet med godt kød og gode råvarer.

Denne burger egner sig perfekt til dig, der gerne vil spise ordentligt mad, når du bulker (forsøger at opbygge muskelmasse, red.). Den er naturligvis energitæt, proppet med protein og serveret med en ordentlig portion grøntsager, der er så velsmagende og sprøde, at man let kigger langt efter den sædvanlige ørnerede (=pommes frittes, for dem der ikke er inde i grill-jargonen). Og oveni købet får du hemmeligheden bag verdens burgerbøf.

Forever bulk, brah!

Ingredienser (2 portioner, 60 minutter)

  • 600 gram hakket oksekød, 6-10%
  • ½ spsk salt
  • Engelsk Sauce
  • All-round krydderi
  • Knust spidskommen
  • Friskkværnet sort peber
  • 1 stort løg
  • 4 syltede drueagurker
  • 1 tomat
  • 4 spsk hjemmelavet ketchup
  • 2 spsk sød dijonsennep
  • 2 grove burgerboller
  • 1 kg pastinakker
  • 1 spsk timian
  • 1,5 spsk olivenolie
  • Havsalt
  • 3 dl lunkent vand
  • ½ pakke gær
  • 1 tsk sukker
  • 1 spsk olie
  • 2 tsk salt
  • 250 gram groft mel, fx vårhvedemel
  • 250 gram hvedemel

Af Nikolaj Bach Nielsen

Fremgangsmåde:

Indledende manøvrer
  • Drys oksekødet med salt – det er med til at binde kødet bedre sammen
  • Rul herefter kødet sammen til en pølse, i den diameter som bøfferne skal have, og dæk den stramt med husholdningsfilm. Den skal rulles på langs med de fibre/strenge som kødet er hakket i. På den måde kommer man til at bide i samme retning som bøffens fibre, og man får en fantastisk mør bøf. En anden fordel er, at bøfferne ikke krymper sammen på panden og bliver tykke i midten og tynde i kanden, men får samme tykkelse over det hele
  Bulk burger
  • Når kødet har hvilet på et køligt sted i en time, skæres pølsen på tværs i fire bøffer. Brug en samuraiskarp kniv, med lidt varmt vand på. Fjern husholdningsfilmen fra bøfferne
  • Krydr bøfferne med lidt all round krydderi, knust spidskommen, sort peber, og engelsk sovs efter smag. Sidstnævnte vil næsten karamellisere sammen med krydderierne og give en fantastisk stegeskorpe
  • Steg bøfferne i olie 2-3 minutter per side ved høj varme alt efter hvor tykke bøffer, man har lavet. Når man stikker i dem med en gaffel, skal kødsaften være klar
  • Mens bøfferne steger, skæres løget i ringe og brunes ved middelvarme. Tilsæt lidt engelsk sauce under stegningen
  • Smør underbollen med hjemmelavet ketchup og overbollen med dijonsennep. I hver burger kommes to bøffer, bløde løg, samt tomat og syltede drueagurker i skiver
  Pastinakfritter
  • Skræl pastinakkerne og skær toppen af. Skæres ud i tynde fritter og vendes i all round krydderi, salt, peber og timian – gerne frisk, men tørret går an
  • Fritterne spredes ud på en bradepanden, og drisles med olivenolie
  • Bag ved 200 grader, i ca. 40 minutter. Fritterne skal være gyldne og sprøde, når de er færdige
  Grove Burgerboller For god ordens skyld kommer der også en opskrift på hjemmelavede burgerboller.
  •  Rør gær og sukker ud i det lunkne vand. Tilsæt olie og salt
  • Tilsæt alt groft mel og hvedemelet lidt ad gangen. Dejen skal være lidt fugtig, da groft mel suger væske under hævning. Afhængig af hvilken type mel man bruger (samt luftfugtighed i lokalet og en masse andre ting), kan det være, man skal tilsætte mere eller mindre almindeligt hvedemel, end der står i ingredienslisten
  • Sæt til hævning i 45 minutter
  • Form otte flade burgerboller, pensl dem med æg eller mel og bag dem i en forvarmet ovn på 200 grader, i 20-25 minutter. De skal være gyldne og lyde hule, når man banker på bunden
Næringsindhold
per portion
per 100 gram
Kalorier  
1114  
148,5  
Protein  
81  
10,8  
Kulhydrater  
95,5  
12,7  
Fedt  
44  
5,9  

Kommentarer

kommentarer

Related Posts

citronfromage

Instant (protein)citronfromage

In Desserter On 8. april 2015
laksesteak med citronsovs

Laksesteak med citronsovs og stegt spidskål

In Aftensmad On 1. april 2015
lemoncheesecake

Lemoncheesecake (mælk- og laktosefri)

In Desserter, Low-carb On 29. marts 2015