Hvem kan sige nej til en stor beskidt burger? Og jeg snakker ikke om fastfoodkædernes sørgelige undskyldning for en burger, men et stort saftigt monster lavet med godt kød og gode råvarer.
Denne burger egner sig perfekt til dig, der gerne vil spise ordentligt mad, når du bulker (forsøger at opbygge muskelmasse, red.). Den er naturligvis energitæt, proppet med protein og serveret med en ordentlig portion grøntsager, der er så velsmagende og sprøde, at man let kigger langt efter den sædvanlige ørnerede (=pommes frittes, for dem der ikke er inde i grill-jargonen). Og oveni købet får du hemmeligheden bag verdens burgerbøf.
Forever bulk, brah!
Ingredienser (2 portioner, 60 minutter)
- 600 gram hakket oksekød, 6-10%
- ½ spsk salt
- Engelsk Sauce
- All-round krydderi
- Knust spidskommen
- Friskkværnet sort peber
- 1 stort løg
- 4 syltede drueagurker
- 1 tomat
- 4 spsk hjemmelavet ketchup
- 2 spsk sød dijonsennep
- 2 grove burgerboller
- 1 kg pastinakker
- 1 spsk timian
- 1,5 spsk olivenolie
- Havsalt
- 3 dl lunkent vand
- ½ pakke gær
- 1 tsk sukker
- 1 spsk olie
- 2 tsk salt
- 250 gram groft mel, fx vårhvedemel
- 250 gram hvedemel
Af Nikolaj Bach Nielsen