Home » Aftensmad » Chili Con Carne med majsbrød og vandmelonsalsa

Chili Con Carne med majsbrød og vandmelonsalsa

By , 8. august 2013, In Aftensmad, Low-carb
chiliconcarne

Det her er en rigtig cowboy-ret, og alle ved at en stærk chili con carne giver hår på brystet og centimeter på armene!

Chili con carne er det perfekte hverdagsmad, i og med man kan lave en kæmpe skudefuld, der bare bliver bedre dag for dag. Den fryses også glimrende, så hvis man ikke er fuldtidscowboy, kan man fryse den ned og tø den op når lysten til noget stærk præriemad igen kalder. Denne opskrift er baseret på verdens bedste kødsovs den kan du finde her,hvor hemmelighederne bag den perfekte kødsovs afsløres. Den bliver endnu bedre, hvis man skifter halvdelen af det hakkede kød ud med skært kød, fx okseinderlår i strimler, og får så en konsistens mere hen ad en ragout end en egentlig sovs.

Det er en rigtig god ide at bruge forskellige slags chili som den milde jalapeno eller den almindelige røde chili, og så de stærke som tabasco eller (beware!) habanero. På den måde nuancerer man chilistyrken i retten. Det meste capsaicin sidder i kernerne, så det er primært dem man skal være varsom med.

Denne chili con carne må betegnes som den luksuriøse ranch version med et velvagt tilbehør i form af en nordstats-majsbrød (her på Fitnessopskrifter er vi modstandere af slaveri) og en vandmelonsalsa, hvis sødme spiller perfekt op mod chilien. En sjat guacamole på toppen (avocado, lidt skyr, citronsaft, salt og peber) er heller ikke værst.

Af Nikolaj Bach Nielsen

OBS: Næringsindholdet gælder kun for selve kødsovsen. Majsbrødet og vandmelonsalsaen tilføjer ekstra kalorier

Ingredienser

  • 1 portion af "Verdens bedste kødsovs"
  • 2 spsk spidskommen
  • 30 gram mørk chokolade (mindst 70%)
  • 1 tsk kanel
  • frisk chili, både stærke og milde
  • 100 gram majsmel
  • 50 gram grahamsmel, eller andet groft mel
  • 1 tsk stevia rørsukker (ellers 1 spsk almindeligt rørsukker)
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 æg
  • 150 gram skyr, 0.2%
  • 0,5 vandmelon (cirka 600 gram frugtkød)
  • Frisk chili, gerne i den mildere ende
  • 1 spsk æbleeddike
  • 1 tsk olivenolie
  • 1 knivspids havsalt
  • Friskkværnet sort peber
  • Frisk persille

Fremgangsmåde:

Majsbrød
  • Bland de tørre ingredienser sammen i en skål og rør derefter de våde i
  • Dæk et ovnfast fad eller rugbrødsform med bagepapir og hæld dejen i. Bages 20 minutter ved 225 grader, eller indtil overfladen er gylden. Brødet bliver vådt og svampet, og er perfekt til at suge gryderetten op med.
Næringsindhold for et helt majsbrød:
  • 813 kcal
  • 45 gram protein
  • 120 gram kulhydrat
  • 17 gram fedt
Vandmelonsalsa
  • Hak frugtkødet groft, og bland med æbleeddike  og olivenolie i en skål.
  • Tilsæt finthakket chili, havsalt, sort peber og hakket persille efter smag. Sødmen skal være dominerende, så man skal muligvis være lidt nærig med chilikernerne.
Næringsindhold for en hel portion vandmelonsalsa:
  • 273 kcal
  • 5 gram protein
  • 52 gram kulhydrat
  • 5 gram fedt
Chili con carne
  • Tilsæt ekstra spidskommen til din kødsovs sammen med chokolade og kanel
  • Tilsæt chili og lad herefter gryden simre i mindst en halv time yderligere (meget gerne længere), så chilien kan gå i forbindelse med retten, og smagen kan udvikles
  • Smag på din chili con carne og tilsæt mere chili hvis nødvendigt. Hvis man er ligeså glad for chokolade i sin chili som jeg selv, kan det også være, man vil uppe chokodoserne
Næringsindhold
per portion
per 100 gram
Kalorier  
2159  
108  
Protein  
227  
11,4  
Kulhydrater  
63  
3,2  
Fedt  
111  
5,6  

Kommentarer

kommentarer

Related Posts

citronfromage

Instant (protein)citronfromage

In Desserter On 8. april 2015
laksesteak med citronsovs

Laksesteak med citronsovs og stegt spidskål

In Aftensmad On 1. april 2015
lemoncheesecake

Lemoncheesecake (mælk- og laktosefri)

In Desserter, Low-carb On 29. marts 2015