Home » Low-carb » Egg muffin med bagt avocado

Egg muffin med bagt avocado

By , 28. februar 2015, In Low-carb, Snacks
egg muffin

Så er der en opskrift på en klassisk proteinmuffin. Okay, det her er måske ikke, hvad man normalt forbinder med proteinmuffins, men det er trods alt en muffin, og den indeholder protein!

Æggemuffins er perfekte til madpakken, morgenmaden eller som et sundt og mættende mellemmåltid. Tilmed er de proppet med sunde fedtsyrer og kvalitetsprotein. Og hvis du synes, bagt avocado lyder shady, så forsikrer jeg dig om, at det er djævelsk lækkert.

Hvis du er bekymret for at spise hele æg, pga. blommens indhold af kolesterol, så tjek lige denne artikel inden: http://news.bodylab.dk/artikler/1152-aeg-og-kolesterol-2

Af Nikolaj Bach Nielsen

Ingredienser (1 stk, 25 minutter):

  • 2 skiver pancetta (20 g) eller god bacon
  • 1 æg (60 gram)
  • 1 stor tsk skyr (10 gram)
  • 20 gram rød peberfrugt
  • 20 gram avocado
  • 1 cherrytomat
  • 1 spsk forårsløg i skiver
  • Friskkværnet sort peber
  • Havsalt

Tip: Hvis du har en rest cheddar til overs, så riv den over dine muffins. Det er lækkert!

Fremgangsmåde:

  1. Læg pancettaen i bunden af en muffinform i silikone, så ægget kommer til at ligge i en sprød ”skål” af pancetta. I bunden ligges også avocado i tern, peberfrugt i skiver og cherrytomat i halve.
  1. Pisk ægget sammen med skyr og lidt salt og peber. Hæld i formen og bag i ovnen ved 200 grader.
  1. Efter 10 minutter i ovnen strøs forårsløg over æggemuffinen. Bag i yderligere 10 minutter eller indtil ægget er fast, og overfladen er let gylden.
  1. Servér med et ordentligt skud hjemmelavet ketchup
 
Næringsindhold
per portion
per 100 gram
Kalorier  
220  
137,5  
Protein  
13  
8,1  
Kulhydrater  
6  
3,8  
Fedt  
16  
10  

Kommentarer

kommentarer

Related Posts

citronfromage

Instant (protein)citronfromage

In Desserter On 8. april 2015
laksesteak med citronsovs

Laksesteak med citronsovs og stegt spidskål

In Aftensmad On 1. april 2015
lemoncheesecake

Lemoncheesecake (mælk- og laktosefri)

In Desserter, Low-carb On 29. marts 2015