Home » Aftensmad » Friske forårsruller

Friske forårsruller

By , 11. marts 2015, In Aftensmad
friske forårsruller

Friske forårsruller – altså forårsruller, der ikke frituresteges – hører til i det vietnamesiske såvel som det thailandske køkken. De er et lettere og ganske givet sundere alternativ til deres friturestegte fætter, som de fleste kender fra deres lokale kina-grill. Fyldet kan varieres i det uendelige, men sørg for at inkludere masser af knasende grøntsager, der giver et sprødt bid i forårsrullen.

Man kan selvfølgelig lave dem på forhånd, men jeg foretrækker nu at klargøre fyldet og så lave sine egne ruller ved bordet.

Føler man ikke for at spise et måltid, der kun består af forårsruller, så er de også perfekte som forret for 3-4 personer – eventuelt inden Satay-kødet eller sushien kommer på bordet.

Af Nikolaj Bach Nielsen

Ingredienser (2 personer/10 forårsruller, 25 minutter)

  • 300 gram rå tigerrejer
  • 1 fed hvidløg
  • ½ tsk tørret chili
  • 1 tsk sød thai chili sauce
  • 100 gram rispapir (10 ark)
  • 40 gram peberfrugt
  • 120 gram agurk
  • 150 gram gulerod (2 stk)
  • 100 gram avokado (1 stk)
  • 40 gram mango
  • 20 gram granatæblekerner
  • 10-15 blade Thai-basilikum (kan udskiftes med almindelig basilikum)
  • 15 gram saltede peanuts
  • 15 gram cashewnødder
  • 20 gram forårsløg
  • 20 gram chili-mayo
  • Soyasauce

Ekstra forslag:

Man kan sagtens spise forårsrullerne som de er, eller med lidt ekstra soyasauce som dyppelse, men vil man lave sin egen dip, kan nedenstående opskrift anvendes:

  • 2 spsk limesaft
  • 1 spsk soyasauce
  • ½ spsk fishsauce
  • 2 spsk thai blommesauce
  • 1 spsk jordnøddesmør
  • ½ frisk, finthakket chili
  • evt. 1 fed finthakket hvidløg

Fremgangsmåde:

  1. Vend tigerrejerne i finthakket hvidløg, tørret chili og sød thai chili sauce. Herefter lynsteges de ved meget høj varme, så de bliver sprøde, uden at blive overtilberedt. Er du i tvivl om de har fået nok, kan du skære en tigerreje over og se, om den er gennemstegt
  1. Agurk og gulerod skæres i tynde stave, og peberfrugt, avocado og mango skæres i mundrettes skiver. Forårsløgene skæres i tynde skiver op til der, hvor stænglen er lysegrøn – resten kasseres
  1. Når forårsrullerne skal laves, kommes et stykke rispapir i varmt vand i 10-15 sekunder. Herefter lægges det på et viskestykke, der absorberer overskydende vand. Dyp dine hænder i koldt vand inden du arbejder med rispapiret, så er det meget lettere at håndtere. Læg en lille stribe chili-mayo, derpå grøntsager, 3-4 tigerrejer samt granatæblekerner og nødder og til sidst lidt soya. Når alt fyldet er lagt i en stribe, foldes siderne ind, og rispapiret rulles stramt sammen. Det er ikke så svært, som det lyder, hvis bare du ikke fylder for meget på
Hjemmelavet dip
  1. Alle ingredienser røres sammen. Man kan eventuelt vælge at smage den til med chili til sidst, hvis man ikke vil have sin dip for stærk. Ligeledes kan der tilsættes rørsukker, hvis man vil have en lidt sødere dip
Næringsindhold
per portion
per 100 gram
Kalorier  
125,6  
132,2  
Protein  
73  
7,7  
Kulhydrater  
133  
14  
Fedt  
48  
5  

Kommentarer

kommentarer

Related Posts

citronfromage

Instant (protein)citronfromage

In Desserter On 8. april 2015
laksesteak med citronsovs

Laksesteak med citronsovs og stegt spidskål

In Aftensmad On 1. april 2015
lemoncheesecake

Lemoncheesecake (mælk- og laktosefri)

In Desserter, Low-carb On 29. marts 2015