Home » Desserter » Hyldeblomstcheesecake

Hyldeblomstcheesecake

By , 25. september 2014, In Desserter
hyldeblomstcheesecake

Siden jeg første gang så opskriften på hyldeblomstcheesecake i et ‘Spis Bedre’-magasin, har jeg spist den rigtig mange gange. Så mange gange, at et sundere alternativ var en absolut nødvendighed! Det er der kommet denne fantastiske, og forholdsvis sunde, cheesecake ud af.

Opskriften kræver ganske vist lidt arbejde, men den er det hele værd, når man sætter tænderne i en sommerlig bid jordbær, hyldeblomst og sprød, knasende bund.

*Nu skrev jeg ganske vist ”sommerlig”, men hvis du er ligesom jeg, kan du godt berede dig på at spise den året rundt.

Ingredienser (1 hel cheesecake eller 12 stykker a 175 gram):

  • 90 gram ruggryn
  • 60 gram Urtekram Bran Flakes
  • 150 gram cashew/almondbutter
  • 600 gram Thise skyr
  • 400 gram kvark
  • 200 gram Philadelphia
  • 1 vanillestang
  • 1 dl koncentreret, sukkerfri hyldeblomstsaft
  • ½ økologisk citron
  • 8 blade husblas
  • 2 dl sukkerfri hyldeblomstsaft (blandet op med vand)
  • 2 blade husblas
  • 200 gram friske jordbær

 Af Nikolaj Bach Nielsen

Obs: For et mere low-kcal alternativ kan man undlade bunden eller skifte Philadelphia ud med skyr

Fremgangsmåde:

  1. Bran Flakes knuses groft og røres sammen med ruggryn (kan erstattes med havregryn) og cashew/mandelsmør. Fordel i bunden af en springform
  2. Skyr, kvark og Philadelphia røres sammen med kornene fra vanillestangen og koncentreret hyldeblomstsaft. Smag til med saft og skal fra citronen
  3. Husblas sættes til udblødning i koldt vand
  4. Efter 5 minutters udblødning smeltes 8 blade husblas i en gryde, der derpå tages af varmen
  5. Pisk hurtigt lidt af cheesecakemassen sammen med husblassen for derefter at piske det hele tilbage i skålen med fyldet – på den måde undgår man lettest at husblassen klumper på grund af temperaturændringer
  6. Hæld fyldet på springformen og sæt i køleskabet i 2 timer
  7. Efter 2 timer laves geléen: Udblødt husblas smeltes og blandes med 2 dl hyldeblomstsaft (ikke koncentrat!). Dette hældes forsigtigt på kagen, der skal i køleskabet i yderligere 2-3 timer
  8. Servér med friske jordbær på toppen
Næringsindhold
per portion
per 100 gram
Kalorier  
231  
134  
Protein  
16,8  
9,7  
Kulhydrater  
16,8  
9,7  
Fedt  
10,8  
6,3  

Kommentarer

kommentarer

Related Posts

citronfromage

Instant (protein)citronfromage

In Desserter On 8. april 2015
laksesteak med citronsovs

Laksesteak med citronsovs og stegt spidskål

In Aftensmad On 1. april 2015
lemoncheesecake

Lemoncheesecake (mælk- og laktosefri)

In Desserter, Low-carb On 29. marts 2015