Siden jeg første gang så opskriften på hyldeblomstcheesecake i et ‘Spis Bedre’-magasin, har jeg spist den rigtig mange gange. Så mange gange, at et sundere alternativ var en absolut nødvendighed! Det er der kommet denne fantastiske, og forholdsvis sunde, cheesecake ud af.
Opskriften kræver ganske vist lidt arbejde, men den er det hele værd, når man sætter tænderne i en sommerlig bid jordbær, hyldeblomst og sprød, knasende bund.
*Nu skrev jeg ganske vist ”sommerlig”, men hvis du er ligesom jeg, kan du godt berede dig på at spise den året rundt.
Ingredienser (1 hel cheesecake eller 12 stykker a 175 gram):
- 90 gram ruggryn
- 60 gram Urtekram Bran Flakes
- 150 gram cashew/almondbutter
- 600 gram Thise skyr
- 400 gram kvark
- 200 gram Philadelphia
- 1 vanillestang
- 1 dl koncentreret, sukkerfri hyldeblomstsaft
- ½ økologisk citron
- 8 blade husblas
- 2 dl sukkerfri hyldeblomstsaft (blandet op med vand)
- 2 blade husblas
- 200 gram friske jordbær
Af Nikolaj Bach Nielsen
Obs: For et mere low-kcal alternativ kan man undlade bunden eller skifte Philadelphia ud med skyr