Home » Andet » Cashew/almond butter

Cashew/almond butter

By , 20. juli 2014, In Andet
Cashew:almond butter

Hjemmelavet nøddesmør er fantastisk! Mange sværger til peanutbutter, men jeg er faktisk endnu mere begejstret for en blanding af cashewnødder og lidt mandler – denne version har også en lidt bedre fedtsyresammensætning (Det kan du læse mere om her), og man undgår det kræftfremkaldende stof alfatoksin, der findes i peanuts.

Nødder er ofte dyre, men kigger man omkring sin torveplads eller etniske grønthandler, kan man ofte finde dem billigere end i supermarkederne – alternativt kan de skaffes relativt billigt på nettet. Så giv dig i kast med denne opskrift, der foruden at være himmelsk på ristet rugbrød med lidt æblemarmelade, kan bruges som basis i en lang række kager og desserter – blandt andet i bunden til min usandsynligt lækre hyldeblomstcheesecake (som kommer snart).

Ingredienser (2 glas, 30 minutters tilberedningstid)

  • 400 gram cashewnødder
  • 200 gram mandler
  • 1 tsk havsalt

 Af Nikolaj Bach Nielsen

Ps: Kan du ikke få nok af nøddesmør, så prøv også Erikas opskrift på mandelsmør med kakao eller græskarkerner.

Pps: Næringsindhold per portion gælder for hele portionen.

Fremgangsmåde:

  • Rist nødder og mandler ved 200 grader i ovnen. De skal blot have lidt farve
  • Blendes til nøddesmør i en foodprocessor eller kraftig blender. Vær tålmodig; nødderne vil først hakkes, derefter ligne granulat, for til sidst at blive til cremet nøddesmør
  • Smag til med havsalt og kom på glas. Man kan tilsætte alle mulige og umulige smagsgiverne, som man nu kan lide – fx honning, kanel eller lidt citron – og nøddesmørret holder sig glimrende i køleskabet i lang tid
Næringsindhold
per portion
per 100 gram
Kalorier  
3555  
592  
Protein  
106  
17,6  
Kulhydrater  
173  
28,8  
Fedt  
271  
45,2  

Kommentarer

kommentarer

Related Posts

citronfromage

Instant (protein)citronfromage

In Desserter On 8. april 2015
laksesteak med citronsovs

Laksesteak med citronsovs og stegt spidskål

In Aftensmad On 1. april 2015
lemoncheesecake

Lemoncheesecake (mælk- og laktosefri)

In Desserter, Low-carb On 29. marts 2015