Hjemmelavet nøddesmør er fantastisk! Mange sværger til peanutbutter, men jeg er faktisk endnu mere begejstret for en blanding af cashewnødder og lidt mandler – denne version har også en lidt bedre fedtsyresammensætning (Det kan du læse mere om her), og man undgår det kræftfremkaldende stof alfatoksin, der findes i peanuts.
Nødder er ofte dyre, men kigger man omkring sin torveplads eller etniske grønthandler, kan man ofte finde dem billigere end i supermarkederne – alternativt kan de skaffes relativt billigt på nettet. Så giv dig i kast med denne opskrift, der foruden at være himmelsk på ristet rugbrød med lidt æblemarmelade, kan bruges som basis i en lang række kager og desserter – blandt andet i bunden til min usandsynligt lækre hyldeblomstcheesecake (som kommer snart).
Ingredienser (2 glas, 30 minutters tilberedningstid)
- 400 gram cashewnødder
- 200 gram mandler
- 1 tsk havsalt
Af Nikolaj Bach Nielsen
Ps: Kan du ikke få nok af nøddesmør, så prøv også Erikas opskrift på mandelsmør med kakao eller græskarkerner.
Pps: Næringsindhold per portion gælder for hele portionen.