Home » Desserter » Kageforvirring med brombær

Kageforvirring med brombær

By , 21. februar 2014, In Desserter
kageforvirring

En mystisk overskrift, ja vist. Men hvad kalder man en kage, som er inspireret af en klassisk cheesecake, men aldrig har set skyggen af ost og tilmed smager af brombær og rom?

Og det er lige præcis det, der beskriver denne kage. Konsistensmæssigt minder den om en cheesecake med saftig og sød bund. Dog er den fyldt med romcreme, brombærpuré og sidst med ikke mindst et lag syrligt vanillecreme.

Uhm.

Ingredienser (12 portioner, 65 minutter)

  • 50 gram fibersund
  • 3 æggehvider
  • 1 kg skyr 0,2%
  • 500 gram kvark 0,2%
  • 300 gram brombær
  • Eventuelt 1 tsk kartoffelmel
  • 1 økologisk citron
  • 1,5 vanillestang
  • Bodylab Strø efter smag (sødemiddel)
  • Romessens eller -aroma
  • 10 blade husblas

Af Erika Andersen

Fremgangsmåde:

Bund:
  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Bland fibersund og æggehvider sammen
  • Beklæd en springform (26 cm) med bagepapir og fordel fibersundsblandingen i et tyndt lagt rundt i formen. Bag bunden i 15 minutter ved 200 grader
Brombærpuré:
  • Kog brombær med korn af en halv vanillestang – kog gerne den tomme stang med, da det giver smag, og 2 spsk bodylab strø og lidt citronsaft. Gem resten af citronen, da den skal bruges senere
  • Når bærerne er bristet og saften kogt lidt ind, tages det fra varmen og vanillestangen fiskes op. Der kan eventuelt kommes 1 spsk kartoffelmel ved, hvis puréen virker for tynd. Jeg gik efter en marmeladekonsistens. Lad det køle af
Rom creme:
  • Bland 300 gram skyr med 150 gram kvark. Smag til med romessens eller -aroma. Alt efter hvad man har fået fingrene i, er det forskelligt, hvor store mængder der skal i. Romaroma smager ikke af lige så meget som essensen. Dog kan jeg sige, det skal smage tydeligt af rom, men ikke på en alt for gennemtrængende sprittet måde. Jeg brugte 1/2 flaske romaroma, hvilket var lige i overkanten. Det smages herefter til med Bodylab Strø.
  • Når cremen er smagt til, udblødes fire blade husblad i koldt vand i 5 minutter
  • Tag husbladsen op af det kolde vand og smelt den med det vand, som hænger ved. Når husbladsen er smeltet, tages den fra varmen og 1/3 af cremen røres i gryden, inden det hele kommes tilbage i skålen med det resterede creme og blandes sammen
  • Fordel romcremen over den bagte bund, og sæt det på køl 20-30 min. Overfladen skal lige stivne
  • Når overfladen er stivnet, kommes den afkølede brombærcollien over, og det hele sættes tilbage på køl.
Vanillecreme:
  • Det eneste der nu mangler er vanillecreme. Bland det restende kvark og skyr sammen i en skål med korn af 1 vanillestang, saft og skal af den gemte økologiske citron. Smag det hele til med Bodylab Strø. Det skal være sødt, men stadig syrligt
  • Udblød seks blad husblas i koldt vand. Efter 5 minutter smeltes det og kommes i cremen som beskrevet ovenover i romcremen
  • Fordel den færdige vanillecreme over kagen, og lad det hele stå og stivne mindst 2-3 timer inden servering
Næringsindhold
per portion
per 100 gram
Kalorier  
108  
66  
Protein  
17  
10,5  
Kulhydrater  
8  
5  
Fedt  
0,75  
0,5  

Kommentarer

kommentarer

Related Posts

citronfromage

Instant (protein)citronfromage

In Desserter On 8. april 2015
laksesteak med citronsovs

Laksesteak med citronsovs og stegt spidskål

In Aftensmad On 1. april 2015
lemoncheesecake

Lemoncheesecake (mælk- og laktosefri)

In Desserter, Low-carb On 29. marts 2015