Personligt er jeg ikke fan af at spise efter en bestemt kosttilgang, hvor der fokuseres på at udelukke specifikke fødevarer. Der er dog mange, som foretrækker det som en let måde at holde styr på kosten.
En af disse tilgange er Low Carb High Fat, der som navnet antyder har skruet ned for kulhydrat og op for fedt.
I modsætning til i 90’erne er det efterhånden også blevet accepteret at man kan lave sund mad med et højt fedtindhold – og det giver mulighed for masser af velsmagende retter som fx denne omelet. Prøv den for eksempel som en alternativ morgenmad eventuelt suppleret med en grøn salat eller stenalderbrød.
Du kan læse mere om LCHF diæter, og hvorvidt de kan betragtes som ’sunde’ i Træningsmagasinet vol. 4.
Ingredienser (1 person, 15 minutter tilberedningstid)
- 2 store økologiske æg
- 50 gram serranoskinke
- 150 gram kantareller, shiitake, eller champignon
- 50 gram frossen helbladet spinat
- 40 ml økologisk fløde 38 %
- 25 gram revet parmesan
- Havsalt
- Friskkværnet sort peber
Af Nikolaj Bach Nielsen
Ps: Nærindsindhold per portion angiver indholdet for hele retten