Home » Andet » Stenalderbrød

Stenalderbrød

By , 13. august 2014, In Andet
stenalderbrød

I sin tid var det vist Kong Hans’ tidligere køkkenchef, Thomas Rode (ham kan du for resten læse et interview med i Træningsmagasinet her), der ”opfandt” stenalderbrødet herhjemme. Det går i alt sin simpelhed ud på, at man i stedet for at anvende mel bruger nødder og kerner til at bage et rugbrødslignende og velsmagende brød.

Stenalderbrød er en yndet spise hos glutenallergikere og folk på paleo-kost, men kan også bare være et lækkert alternativ til ”almindeligt” brød. Husk dog på at på trods af at nødder er rørende sunde, og brødet er ganske mættende, så indeholder det også en del kalorier og er derfor ikke nødvendigvis noget, man decideret skal grovæde.

Ingredienser (1 brød, 65 minutter inklusiv bagetid)

  • 100 gram græskarkerner
  • 100 gram cashewnødder
  • 100 gram valnøddekerner
  • 100 gram mandler
  • 100 gram sesamfrø
  • 100 gram hørfrø
  • 5 æg
  • 1 dl ekstra jomfru olivenolie
  • 2 tsk salt

Af Nikolaj Bach Nielsen

Obs: “Per portion” angiver hele brødet

Fremgangsmåde:

  1. Pisk æg, nødder og salt sammen. Inden da kan de større nødder eventuelt hakkes en anelse alt efter, hvor groft man vil have sit brød. Rør til sidst olivenolien i
  1. Kom i en rugbrødsform. Jeg vil klart anbefale en silikoneform, da brødet ellers kan have svært ved at slippe. Ellers skal rugbrødsformen smøres godt
  1. Bag ved 160 grader i en forvarmet ovn i 60 minutter
  1. Server evt. med nøddesmør eller æggesalat
Næringsindhold
per portion
per 100 gram
Kalorier  
4964  
496,4  
Protein  
160  
16  
Kulhydrater  
145  
14,5  
Fedt  
416  
41,6  

Kommentarer

kommentarer

Related Posts

citronfromage

Instant (protein)citronfromage

In Desserter On 8. april 2015
laksesteak med citronsovs

Laksesteak med citronsovs og stegt spidskål

In Aftensmad On 1. april 2015
lemoncheesecake

Lemoncheesecake (mælk- og laktosefri)

In Desserter, Low-carb On 29. marts 2015