Æggesalat er en klassiker på frokost bordet, og denne opskrift bidrager med blandt andet kvalitetsprotein, D-vitamin, og Omega 3 – hjemmelavet mayonnaise er nemlig en fortrinlig kilde til sidstnævnte (vores opskrift på mayonnaise finder du her).
Æggesalaten bliver bedst, hvis den har fået lov at trække lidt tid i køleskabet inden servering, så lav den gerne lidt tid i forvejen. Vil man opgradere sin sandwich, er semi-dried tomater eller hakket purløg slet ikke en dårlig tilføjelse.
Ingredienser (1 portion, 10 minutters tilberedningstid)
- 2 hårdkogte økologiske æg
- 0,5 tsk dijonsennep
- 1 spsk mayonnaise
- 1 spsk skyr, 0.2%
- 0,5 tsk karry
- 1 tsk gurkemeje
- Havsalt
- Friskkværnet sort peber
- 1 citron
- 1 syltet drueagurk
- 2 skiver parmaskinke eller serrano
- 2 skiver rugbrød med kerner
Af Nikolaj Bach Nielsen