Home » Andet » Rugbrødssandwich med æggesalat

Rugbrødssandwich med æggesalat

By , 3. november 2013, In Andet, Brød, Snacks
aggesalat

Æggesalat er en klassiker på frokost bordet, og denne opskrift bidrager med blandt andet kvalitetsprotein, D-vitamin, og Omega 3 – hjemmelavet mayonnaise er nemlig en fortrinlig kilde til sidstnævnte (vores opskrift på mayonnaise finder du her).

Æggesalaten bliver bedst, hvis den har fået lov at trække lidt tid i køleskabet inden servering, så lav den gerne lidt tid i forvejen. Vil man opgradere sin sandwich, er semi-dried tomater eller hakket purløg slet ikke en dårlig tilføjelse.

Ingredienser (1 portion, 10 minutters tilberedningstid)

  • 2 hårdkogte økologiske æg
  • 0,5 tsk dijonsennep
  • 1 spsk mayonnaise
  • 1 spsk skyr, 0.2%
  • 0,5 tsk karry
  • 1 tsk gurkemeje
  • Havsalt
  • Friskkværnet sort peber
  • 1 citron
  • 1 syltet drueagurk
  • 2 skiver parmaskinke eller serrano
  • 2 skiver rugbrød med kerner

Af Nikolaj Bach Nielsen

Fremgangsmåde:

  • Sæt rugbrød og parmaskinke i ovnen ved 200 grader. Så er begge dele ristet sprødt, når salaten er rørt sammen
  • Del æggene i en æggedeler; først på langs og så på tværs. Har man ikke en æggedeler, fungerer lidt vold med en gaffel også fint
  • Rør æg sammen med sennep, mayo, skyr, karry og gurkemeje. Smag til med citron, havsalt og friskkværnet sort peber
  • Server i en sandwich sammen med den ristede parmaskinke og drueagurk i skiver
Næringsindhold
per portion
per 100 gram
Kalorier  
658  
165  
Protein  
38  
9,5  
Kulhydrater  
41  
10,3  
Fedt  
38  
9,5  

Kommentarer

kommentarer

Related Posts

citronfromage

Instant (protein)citronfromage

In Desserter On 8. april 2015
laksesteak med citronsovs

Laksesteak med citronsovs og stegt spidskål

In Aftensmad On 1. april 2015
lemoncheesecake

Lemoncheesecake (mælk- og laktosefri)

In Desserter, Low-carb On 29. marts 2015