Low-carb chokoladeboller; det lyder næsten lidt for godt til at være sandt, ikke? Sådan tænkte jeg i hvert fald, da jeg først begav mig ud i projektet.
I min optik skal en chokoladebolle have en sød, blød og saftig krumme med store stykker chokolade i sig. Ikke just noget man forbinder med et lavt kalorieindhold, og da slet ikke low-carb.
Resultatet taler dog for sig selv. En bolle med 122 kalorier og 12 gram kulhydrat er da lige til at overleve. Men hvad så med smagen? Den milde kokossmag, som de affedtede kokosfibre bidrager med, komplementerer chokoladen umådelig godt, og samtidig er krummen blød og saftig.
Og så kan det et tyndt lag nøddesmør på i dén grad anbefales.
Ingredienser (12 boller, 90 minutters tilberedningstid inklusiv hævning)
- 2 dl vand
- 1 pakke gær
- 1 tsk sukker
- 10 gram Bodylab Strø (sødemiddel)
- 5 gram salt
- 3 æg
- 150 gram skyr 0,2%
- 125 gram affedtet kokosmel
- 125 gram hvedemel (erstat eventuelt 40 gram med hvidhvede)
- 40 gram chokolade
- 5 g psyllium-loppefrøskaller
Af Erika Andersen
Obs: Næringsindhold per portion gælder for hele opskriften og per 100 gram gælder for én bolle