Home » Aftensmad » Lowcarb og glutenfri tortilla med laks

Lowcarb og glutenfri tortilla med laks

By , 18. juni 2013, In Aftensmad
lowcarb tortilla med laks

Oprindelig er tortillas lavet af en fast dej baseret på majsmel og vand, som bliver klappet ud og bagt. Min muskelvenlige wrap er baseret på halvt majsmel/halvt affedtet mandelmel og en dej, der mest af alt minder om tynd pandekagedej. Det gør dem yderst lowcarb med kun 5,5 gram kulhydrat per styk og ikke mindst hurtige og lette at lave.

Disse tortillas er fyldt med laks. Laks og majsmelets gennemtrængende sødme går overraskende godt sammen. Med lidt knas og friskhed fra gulerod, agurk samt det lidt stærke strejf fra revet peberrod komplementeres fedmen fra avokado og laks upåklageligt.

Kun fantasien sætter grænser, når det kommer til fyldet i en tortilla, så jeg kan kun anbefale at komme ud i køkkenet og eksperimenter med råvarer og krydderier.

Af Erika Andersen

Obs: Næringsindhold per portion er for seks tortillaer uden fyld, mens næringsindholdet per 100 gram gælder for én tortilla

Ingredienser

  • Tortilla (giver seks store):
  • 3 æg
  • 40 gram majsmel
  • 40 gram affedtet mandelmel
  • 1 knsp salt
  • 2,5-3 dl vand
  • Eventuelt 0,5 spsk olie
  • ------------------
  • Fyld (valgfrit):
  • 500 gram røget laks i skiver
  • 2 avokadoer
  • 3 gulerødder
  • 150 gram agurk
  • 120 gram pikantost, 3 % fra Levevis
  • Frisk revet peberrod

Fremgangsmåde:

  • Pisk æg, majsmel og mandelmel sammen med salt. Tilsæt vand. Dejen skal være som en tynd pandekagedej
  • Dejen hældes på en brandvarm stregepande, og nu er det ellers, som når man laver almindelige pandekager. Hvis stegepanden er glohed, så går der ikke længe før tortillaen er klar til at blive vendt
  • Når alle tortillaerne er bagt, smøres de med et lag pikantost, får en skive laks eller fem samt tynde stave gulerod, agurk og avokado. Som afrunding rives lidt frisk peberrod over. Nu er det blot om at rulle hele herligheden sammen, og værsgo – en lækker aftensmad i en ruf
Tortillaerne egner sig glimrende, som en del af madpakken dagen efter. Pak dem blot ind i stanniol og sæt dem på køl
Næringsindhold
per portion
per 100 gram
Kalorier  
471  
78,5  
Protein  
38  
6,3  
Kulhydrater  
33  
5,5  
Fedt  
21  
3,5  

Kommentarer

kommentarer

Related Posts

citronfromage

Instant (protein)citronfromage

In Desserter On 8. april 2015
laksesteak med citronsovs

Laksesteak med citronsovs og stegt spidskål

In Aftensmad On 1. april 2015
lemoncheesecake

Lemoncheesecake (mælk- og laktosefri)

In Desserter, Low-carb On 29. marts 2015