Porretærte er en god gammel klassiker. Desværre indeholder de fleste klassiske tærter uhyre store mængder fedt og kulhydrat, hvilket kan være svært at få til at passe ind i en velbalanceret kost – hvilket denne opskrift gør op med.
Den sprøde tærtedej i denne version udmærker sig ved et højt indhold af protein og kostfibre, da den er baseret på affedtet mandelmel. Fyldet kan varieres til en lang række forskellige tærter. Jeg kan varmt anbefale broccolitærte med kalkunbacon og fiskepie med torsk.
Tærten er mindst lige så god kold som varm. Så en rest kold porretærte egner sig glimrende til madpakken dagen derpå.
Ingredienser (4 portioner, 60 minutter):
- 100 gram affedtet mandelmel
- 50 gram grahamsmel
- 2 æg
- 7 gram olivenolie
- 0,5 tsk salt
- 0,5 tsk bagepulver
- 20 gram vand
- 3 porrer
- 70 gram serranoskinke
- 400 gram hytteost, 1.5%
- 4 æg
- 1 dl skummetmælk
- 2 fed hvidløg
- 30 gram mandler
- Salt og peber