Da jeg fik udfordringen at kreere en low-carb fastelavnsbolle, kunne jeg ikke dy mig. Det krævede lige en tur i tænkeboksen, men som ofte før vendte jeg tilbage til det gode gamle hokkaido græskar som basis for opskriften.
Det søde græskar egner sig, på trods af sit relativt lave kulhydratindhold, glimrende til bagning – og så indeholder det en bred vifte af vitaminer og mineraler.
Resultatet kommer overraskende tæt på en rigtig bolledej. De hæver en del i ovnen, så man får nogle store fastelavnsboller, der virkelig lægger en god bund.
Ingredienser (10 boller, 100 minutter)
- 1 hokkaidogræskar (cirka 500 gram)
- 4 æg
- 1 tsk kardemomme
- 100 gram affedtet mandelmel
- 100 gram Bodylab Whey 100 med vaniljesmag
- 40 gram hvedemel
- 30 gram økologisk smør
- 1 tsk salt
- 1 tsk bagepulver
- 20 gram Bodylab Whey 100 med vaniljesmag
- 1 æg
- 1 tsk hvedemel
- 1 tsk stevia rørsukker
- 1 vanillestang
- 3 dl minimælk
- 150 gram Minimum hindbær marmelade
Af Nikolaj Bach Nielsen