Home » Aftensmad » Shepherd’s pie – Halloween edition

Shepherd’s pie – Halloween edition

By , 27. oktober 2014, In Aftensmad
shepherdspie

Shepherd’s pie er en ganske ukompliceret ret, der består af kødsovs eller Chili con carne med et bagt låg af kartoffelmos. Men laver man pludselig ”låget” blåt, bliver retten en del mere mystisk.

Her kommer vitolette kartoflerne, der har både blå/lilla farve og en fantastisk konsistens til mos, ind i billedet. Den blå mos er fint tilbehør til lidt avantgarde gourmet retter, men er også et hit til fastelavn eller endnu bedre Halloween.

I så fald ville jeg nok kalde retten noget i stil med ”bagt blå drage” eller ”fordærvet zombie med indvolde” – men det vil jeg lade være helt op til din uhyggelige fantasi!

Ingredienser (3 portioner, 50 minutter)

  • ½ portion Chili con carne
  • 800 gram Vitelotte kartofler
  • 15 gram økologisk smør
  • Revet muskatnød
  • Havsalt

Af Nikolaj Bach Nielsen

Fremgangsmåde:

  • Rens kartoflerne grundigt, men undgå at skrælle dem.
  • Kog de hele kartofler i cirka 20 minutter, indtil man let kan stikke en gaffel igennem den
  • Pil skrællen af kartoflerne og pisk en mos af kartofler, smør og kogevandet (eller eventuelt mælk), der tilsættes lidt efter lidt. Til sidst smages til med salt og revet muskatnød
  •  I et ildfast fad lægges chili con carne, der dækkes af et tykt lag kartoffelmos. Med en gaffel laves små toppe i kartoffellåget – ved bagning bliver let ristede og lækkert sprøde
  • Bages cirka 20 minutter ved 200 grader, eller til låget har fået en fast, bagt overflade. Lad shepherds pie’n stå og samle sig fem minutter inden servering.
Næringsindhold
per portion
per 100 gram
Kalorier  
622  
93,4  
Protein  
43  
6,5  
Kulhydrater  
59  
8,9  
Fedt  
23  
3,6  

Kommentarer

kommentarer

Related Posts

citronfromage

Instant (protein)citronfromage

In Desserter On 8. april 2015
laksesteak med citronsovs

Laksesteak med citronsovs og stegt spidskål

In Aftensmad On 1. april 2015
lemoncheesecake

Lemoncheesecake (mælk- og laktosefri)

In Desserter, Low-carb On 29. marts 2015