Her er en skøn lille opskrift på noget lækkert tilbehør til din aftensmad, der også kan gøre det ud for en lille forret. Den voldsomt populære søde kartoffel indgår her i nogle små tærter, sammen med Italiens svar på bacon – pancetta. Pancetta er skåret i runde skiver, der holder formen under tilberedning, og tager sig derfor perfekt ud ovenpå de runde pies. Minitærterne har en perfekt kombination af sødt og salt, og er både cremede og sprøde. Og som prikken over i’et skal det hele selvfølgelig gratineres i frisk mozzarella. Yum!
Af Nikolaj Bach Nielsen
Ingredienser (2 portion, 1 time og 20 minutter)
- 2 søde kartofler (350 gram)
- 2 æggehvider (45 gram)
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk knust spidskommen
- 1 tsk ekstra jomfru olivenolie
- 2 skiver pancetta (20 gram) (kan erstattes af parmaskinke eller bacon)
- 125 g frisk mozzarella
- Friskkværnet sort peber
- Havsalt
- Eventuelt et drys revet muskatnød