Home » Andet » Sweet potato pancetta pie

Sweet potato pancetta pie

By , 24. februar 2015, In Andet
sweet potato pancetta pie-1

Her er en skøn lille opskrift på noget lækkert tilbehør til din aftensmad, der også kan gøre det ud for en lille forret. Den voldsomt populære søde kartoffel indgår her i nogle små tærter, sammen med Italiens svar på bacon – pancetta. Pancetta er skåret i runde skiver, der holder formen under tilberedning, og tager sig derfor perfekt ud ovenpå de runde pies. Minitærterne har en perfekt kombination af sødt og salt, og er både cremede og sprøde. Og som prikken over i’et skal det hele selvfølgelig gratineres i frisk mozzarella. Yum!

Af Nikolaj Bach Nielsen

Ingredienser (2 portion, 1 time og 20 minutter)

  • 2 søde kartofler (350 gram)
  • 2 æggehvider (45 gram)
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk knust spidskommen
  • 1 tsk ekstra jomfru olivenolie
  • 2 skiver pancetta (20 gram) (kan erstattes af parmaskinke eller bacon)
  • 125 g frisk mozzarella
  • Friskkværnet sort peber
  • Havsalt
  • Eventuelt et drys revet muskatnød

Fremgangsmåde:

Indledende manøvrer: Lig posen med frisk mozzarella i en skål med lunkent vand. Det trækker noget af væsken ud af osten, og giver den en mere fast konsistens. Dette trick er også godt hvis du bruger frisk mozzarella på din pizza.
  1. Skræl de søde kartofler, og bag dem i ovnen ved 200 grader, i en halv time.
  1. Tag dem ud ad ovnen, og lad dem køle lidt af. Riv dem herefter groft på et rivejern, og bland med æggehvide, presset hvidløg, spidskommen, olivenolie, samt lidt salt og peber (og evt. lidt muskatnød).
  1. Fordel i to runde silikoneforme (jeg bruger nogle med 12 cm i diameter). Kom en halv kugle mozzarella ned i midten af hver ”tærte”, og dæk med en skive pancetta.
  1. Bag videre ved 200 grader i ca. 45 minutter – eller til de små tærter er faste og pancettaen sprød.
  1. Afhængig af vandindholdet i de søde kartofler kan tærterne godt være lidt bløde i konsistensen. I så fald kan det være en god idé at vende dem ud af formen, ved at lægge en tallerken ovenpå, og derefter vende den på hovedet. Servér med det samme.
Forslag: Ønsker man et lavere kalorieindhold kan den friske mozzarella udelades, eller udskiftes med revet mozzarella med et lavere fedtindhold.
Næringsindhold
per portion
per 100 gram
Kalorier  
354,5  
177,3  
Protein  
17,5  
8,8  
Kulhydrater  
29,5  
14,8  
Fedt  
18,5  
9,3  

Kommentarer

kommentarer

Related Posts

citronfromage

Instant (protein)citronfromage

In Desserter On 8. april 2015
laksesteak med citronsovs

Laksesteak med citronsovs og stegt spidskål

In Aftensmad On 1. april 2015
lemoncheesecake

Lemoncheesecake (mælk- og laktosefri)

In Desserter, Low-carb On 29. marts 2015