Denne lette æbletærte har en god næringsfordeling, er uden tilsat sukker, og mætter rigtig meget. Det affedtede mandelmel har en god sugeevne, hvilket betyder at bunden tager en del smag fra æblerne, og bliver svampet på indersiden og sprød som en smuldredej udenpå. Derudover bidrager mandelmelet med et rigtig højt proteinindhold, hvilket man ellers sjældent finder i kager, hvor der ikke er tilsat proteinpulver.
På billedet er den serveret med sin trofaste følgesvend kanel-is, som der også kan findes en opskrift på her på siden. Lidt skyr eller fromage frais er dog også sublimt tilbehør til æbletærten, der for alvor kan spises i tide og utide.
An apple a day, keeps the doctor away – så spis noget tærte med det vuns!
Ingredienser (8 portioner, 60 minutters tilberedningstid)
- 175 gram affedtet mandelmel
- 5 æg
- 20 gram mandler
- 1 tsk salt
- 400 gram dansk æble
- 1 dl vand
- 1 tsk kanel