Home » Desserter » Frozen triple layer cheesecake

Frozen triple layer cheesecake

By , 24. januar 2015, In Desserter
frozen cheesecake

Kan du lide cheesecake? Kan du lide islagkage? Marcipan? Godt så, denne opskrift er til dig!

Jeg ved det godt, man fryser normalt ikke en cheesecake. Med hensyn til denne opskrift tillader jeg mig dog at gøre en undtagelse, for den er virkelig delish.

Først et lag ”marcipan”-bund baseret på mandelmel, derefter et lag chokoladecheesecake og til slut et lag cheesecake med blendede friske jordbær. Good no? For det smager lige så godt som det lyder.

Så næste gang du får lyst til en bøtte ”frozen skyr” så skær et stykke af denne kage fra fryseren. Den er nemlig langt sundere (det siger dog ikke så meget sammenliget med førnævnte fup-produkt) og smager bedre.

Ingredienser (10 stykker, 15 minutter + 2,5 timers frysning):

  • 120 gram affedtet mandelmel (kan erstattes med blendede mandler)
  • 40 gram Bodylab Whey 100 pistacie proteinpulver
  • 1 knivspids salt
  • 1 dl vand
  • 25 gram grofthakkede mandler
  • 200 gram Philadelphia light (11 %)
  • 600 gram skyr
  • 30 gram Bodylab Whey 100 chokolade proteinpulver
  • 10 gram kakao
  • 100 gram jordbær
  • ½ vanillestang
  • Flydende sødemiddel eller Bodylab Strø

Af Nikolaj Bach Nielsen

Fremgangsmåde:

  1. Rør mandelmel sammen med pistacie proteinpulver, salt, grofthakkede mandler – og vandet lidt efter lidt. Alt afhængig af typen af mandelmel skal man nemlig bruge mere eller mindre vand – vurdér ud fra ”marcipanens” konsistens
  1. Fordel mandeldejen ud over bunden af en lille springform
  1. Rør skyr sammen med Philadelphia og fordel i 2 skåle
  1. Ostemassen i den ene skål røres sammen med chokolade-proteinpulver, samt kakao og hældes over bunden i springformen. Springformen sættes i fryseren
  1. Jordbærrene blendes til en grød og røres sammen med den resterende blanding af skyr og Philadelphia. Tilsæt vaniljekorn og smag til med sødemiddel. Efter 0,5-1 times frysning er cheesecaken klar til at få jordbærlaget hældt på
  1. Efter yderligere 2 timer i fryseren, er din frozen cheesecake klar til servering
Næringsindhold
per portion
per 100 gram
Kalorier  
147,7  
123  
Protein  
19,2  
16  
Kulhydrater  
5,8  
4,8  
Fedt  
5,3  
4,4  

Kommentarer

kommentarer

Related Posts

citronfromage

Instant (protein)citronfromage

In Desserter On 8. april 2015
laksesteak med citronsovs

Laksesteak med citronsovs og stegt spidskål

In Aftensmad On 1. april 2015
lemoncheesecake

Lemoncheesecake (mælk- og laktosefri)

In Desserter, Low-carb On 29. marts 2015