Denne rawfood-inspirerede godbid er en helt fantastisk kreation. Ingen bagning, intet mel og intet tilsat sukker!
Det lyder nok mærkeligt, at man på en basis af dadler og kidneybønner kan lave en tilfredsstillende chokoladekage, men det er sandt. Resultatet er en dødlækker kage, der kan måle sig med den mest smørrede og klæbrige chokoladebrownie – prøv blot at servere den for dine gæster og se, om de gætter, at den er lavet på dadler.
På trods af det høje næringsindhold er den drøj i brug og det relativt høje fiber- og proteinindhold, gør den usædvanligt mættende. Da den ikke skal bages, er den lavet i løbet af nul komma fem, så man kan let smække en brownie sammen og nyde et stykke efter træning.
Ingredienser (12-16 portioner, 60 minutters tilberedningstid)
- 200 gram stenfrie dadler
- 100 gram kidney beans
- 2 dl kakaopulver (90 gram)
- 3 pasteuriserede æggehvider
- 30 gram grofthakket mandler
- 50 gram Bodylab Whey 100 proteinpulver med chokolade-, vanille- eller pistaciesmag
- Et nip salt
- Smagsgiver: frisk ingefær eller chiliflager
Af Erika Andersen
OBS: Næringsindhold per portion angiver indholdet for hele opskriften