Home » Aftensmad » Pirogger – en himmelsk mundfuld

Pirogger – en himmelsk mundfuld

By , 7. april 2014, In Aftensmad, Snacks
pirog

Pirogger er ideele til en hurtig og let aftensmad, en lille snack eller som madpakke. Pirogger kan varieres i det uendelige, og er en god måde at få bugt med rester på.

I denne version er dejen baseret på mandelmel og grahams mel, hvilket bidrager med et højt indhold af protein og kostfibre.

Fyldet er en rest af  “Verdens bedste kødsovs” med enkelte modifikationer. Andre eksempler på fyld kunne være en rest stegt kylling, spinat, karry og lidt sammenpisket æg. Kylling går for øvrigt også godt i spænd med pikant ost, pinjekerner, soltørret tomat og eventuelt lidt feta.

Sidst men ikke mindst findes klassiske med skinke og ost, men igen – kun fantasien sætter grænser.

Ingredienser (2 portioner, 40 minutter)

Af Erika Andersen

Fremgangsmåde:

Dej:
  •  Bland de tørre ingredienser sammen i en skål. Tilsæt æg, olie og eventuelt en lille smule vand. Ælt godt og sæt dejen på køl mindst en times tid
Pirogger: Jeg har brugt en halv portion af "Verdens bedste kødsovs", som fyld, og blot tilføjet en dåse bønner
  • Del dejen i 6 kugler, og rul hver kugle tyndt ud
  • Pensel hvert dejstykke rundt i kanten med sammenpisket æg
  • Læg en stor skefyld kødsovs på den ene halvdel af dejen, og fold den anden over. Klem kanten let sammen og fold den op og rundt. Tryk hele vejen rundt i kanten med en gaffel
  • Pensel piroggerne med det resterende æg og bag dem i 20 min ved 200 grader
OBS: I kolonnen for "næringsindhold per 100 gram" har jeg i stedet angivet næringsindholdet for per styk (der bliver i alt seks store pirogger)
Næringsindhold
per portion
per 100 gram
Kalorier  
2232  
372  
Protein  
212  
35,5  
Kulhydrater  
153  
15,5  
Fedt  
86  
14  

Kommentarer

kommentarer

Related Posts

citronfromage

Instant (protein)citronfromage

In Desserter On 8. april 2015
laksesteak med citronsovs

Laksesteak med citronsovs og stegt spidskål

In Aftensmad On 1. april 2015
lemoncheesecake

Lemoncheesecake (mælk- og laktosefri)

In Desserter, Low-carb On 29. marts 2015