Home » Aftensmad » Pizza med grøntsagsbund

Pizza med grøntsagsbund

By , 4. januar 2014, In Aftensmad
grontsagspizza

Pizza, pizza, pizza. Hvad kan jeg sige? Pizza smager bare godt og er fortrinligt som fattigmandsmad – eller blot studenterspise. Det kan varieres i uendeligheder, alt efter hvad man lige har ved hånden. Med lidt ost og en god, smagsfuld tomatsovs, ja, så kan man ikke gå helt galt i buen, hvis du spørger mig.

Derfor får I her min version af det velkendte fænomen ”blomkålspizza” parret med ”rootza”. Til forskel fra nogle blomkålspizzabunde, tager denne ikke lang tid at lave – ej heller skal der mange remedier i sving, da blomkålen hverken skal koges eller afdryppes. Kombinationen af æg, blomkål og pastinak giver til gengæld en meget sammenhængende, lækker og blød bund med en tilpas neutral smag, der passer til langt det meste fyld.

Ingredienser (3 portioner, 50 minutters tilberedningstid)

  • 3 pastinakker
  • 1 lille blomkål (500 gram)
  • 7 store æg
  • 15 gram affedtet mandelmel
  • 2 spsk  loppefrøskaller
  • 7 gram salt
  • Kværnet sort peber
  • Hurtig tomatsovs:
  • ½ spsk oliven olie
  • 1 løg
  • 3-4 fed hvidløg
  • 300 gram frisk tomat
  • 400 gram hakket, flået tomat – kan erstattes af 400 gram friske tomater i stedet.
  • ½ tsk chiliflager – eller efter smag og præference
  • Salt og peber
  • Eventuelt et nip sukker
  • En lille håndfuld frisk basilikum
  • Fyld efter ønske

Af Erika Andersen

Fremgangsmåde:

  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Skræl pastinakker, skyl og rens blomkålshovedet. Kassér det allergroveste af stokken fra blomkålen, resten kan fint bruges. Riv pastinak og blomkål
  • Bland æg, mandelmel, HUSK, salt og peber med grøntsagerne. Lad blandingen stå og samle sig, mens tomatsovsen sættes over
  • Hak løg, hvidløg og tomater. Varm en gryde op med lidt olie, og svits løg og hvidløg deri. Kom de friske tomater i, og lad dem svitse med en rum tid, inden de flåede, hakkede tomater kommes ved
  • Tilsæt chiliflager, salt og peber. Nu skal sovsen blot koges ind, hvilket tager en 10-15 minutter. Imens kan man jo forberede resten af pizzabunden:
  • Beklæd en bageplade med bagepapir – jeg plejer at ligge papiret dobbelt, da dejen til tider kan være ret fugtigt, og det derved letter rengøringen efterfølgende
  • Fordel dejen jævnt over hele pladen. Dejen må hverken være for tyk eller tynd. En halv centimeters tykkelse er meget passende
  • Bag dejen til den er fast og gylden. Det tager ca. 15-20 minutter
  • Nu er der ikke andet for end at putte tomatsovs, og det fyld, som hjertet begærer, på og bage pizzaen færdig (til fyldet er færdigt)
På billedet har pizzaen fået en omgang frisk mozzarella, semidried oliven, hjemmelavet chorizo pølse og frisk basilikum. En kombination af ruccolla, parmasan, parmaskinke og frisk tomat kan også varmt anbefales herfra, ligesom små stærke oksekødskugler, peberfrugt og ost.
Næringsindhold
per portion
per 100 gram
Kalorier  
427  
80  
Protein  
28,3  
5,3  
Kulhydrater  
29,7  
5,5  
Fedt  
19,3  
3,6  

Kommentarer

kommentarer

Related Posts

citronfromage

Instant (protein)citronfromage

In Desserter On 8. april 2015
laksesteak med citronsovs

Laksesteak med citronsovs og stegt spidskål

In Aftensmad On 1. april 2015
lemoncheesecake

Lemoncheesecake (mælk- og laktosefri)

In Desserter, Low-carb On 29. marts 2015