Pizza, pizza, pizza. Hvad kan jeg sige? Pizza smager bare godt og er fortrinligt som fattigmandsmad – eller blot studenterspise. Det kan varieres i uendeligheder, alt efter hvad man lige har ved hånden. Med lidt ost og en god, smagsfuld tomatsovs, ja, så kan man ikke gå helt galt i buen, hvis du spørger mig.
Derfor får I her min version af det velkendte fænomen ”blomkålspizza” parret med ”rootza”. Til forskel fra nogle blomkålspizzabunde, tager denne ikke lang tid at lave – ej heller skal der mange remedier i sving, da blomkålen hverken skal koges eller afdryppes. Kombinationen af æg, blomkål og pastinak giver til gengæld en meget sammenhængende, lækker og blød bund med en tilpas neutral smag, der passer til langt det meste fyld.
Ingredienser (3 portioner, 50 minutters tilberedningstid)
- 3 pastinakker
- 1 lille blomkål (500 gram)
- 7 store æg
- 15 gram affedtet mandelmel
- 2 spsk loppefrøskaller
- 7 gram salt
- Kværnet sort peber
- Hurtig tomatsovs:
- ½ spsk oliven olie
- 1 løg
- 3-4 fed hvidløg
- 300 gram frisk tomat
- 400 gram hakket, flået tomat – kan erstattes af 400 gram friske tomater i stedet.
- ½ tsk chiliflager – eller efter smag og præference
- Salt og peber
- Eventuelt et nip sukker
- En lille håndfuld frisk basilikum
- Fyld efter ønske
Af Erika Andersen