Home » Aftensmad » Pulled beef

Pulled beef

By , 28. august 2014, In Aftensmad
pulled beef

Herhjemme er pulled pork efterhånden blevet hvermandseje, siden de kære Price-brødre introducerede os for den trukne gris i deres Elvis-afsnit. En mindre kendt slægtning til pulled pork er pulled beef, der er næsten lige så mørt, og smager endnu bedre!

Selvom pulled beef egentlig ikke kræver så meget arbejde, er det en ret, man skal planlægge et godt stykke tid i forvejen. Først skal oksekødet nemlig et døgn i saltlage, så et halvt døgn i rub (krydderiblanding) og til sidst 12 timer i ovnen. Det er dog hele ventetiden værd, når du sætter tænderne i de saftige oksetrevler og den sprøde ”bark” og karamelliserede BBQ-sauce.

Som lidt sundt tilbehør foreslår vi her en coleslaw med masser af bid, der klæder den krydrede ko rigtig godt.

Velbekomme!

Ingredienser (2-3 personer, 24 timer i saltlage, 6 timers marinering, 12 timer i ovnen):

  • 600 gram magert oksespidsbryst (eller tyksteg eller culotte)

Saltlage:

  • 500 ml vand
  • 30 gram salt

Rub:

  • 1 tsk røget paprika
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk vildtkrydderi
  • 2 tsk brun farin
  • 1 tsk sennepspulver
  • ½ tsk hvidløgspulver
  • ½ tsk tørret chili
  • ½ tsk cayennepeber
  • ½ tsk havsalt
  • ½ tsk sort peber

BBQ-sauce:

  • 2 spsk hjemmelavet ketchup
  • ½ spsk dijonsennep
  • ½ spsk æbleedikke
  • 1 tsk engelsk sauce
  • 1 tsk brun farin

Coleslaw:

  • 1 æble (100 gram)
  • 250 gram spidskål
  • 150 gram skyr
  • 10 gram mayonaise
  • 1 tsk sød sennep
  • Citronsaft
  • Havsalt
  • Friskkværnet sort peber

Tip: På billedet er retten serveret i en baguette. De grove burgerboller fra denne opskrift kan dog også anbefales.

Af Nikolaj Bach Nielsen

Fremgangsmåde:

Indledende manøvrer
  • Rør saltet rundt i vandet, indtil det opløses. Herefter ligges spidsbrystet i saltlagen og sættes på køl i 24 timer
  • Bland krydderierne til din rub eventuelt i en morter. Smag på blandingen, så den bliver lige efter din smag; denne har en røget, stærk og sød smag
  • Gnid så rubben godt ind i kødet (hvis kødet har et ydre fedtlag, ridses dette i tern med en kniv), der herefter pakkes ind i stanniol og hviler på køl i mindst 6 timer
Stegning
  • Kødet skal have 12 timer i ovnen, så skal det spises klokken 19, sætter du det i ovnen klokken 7 om morgenen. Temperaturen skal være omkring 90 grader. Sæt også en skål med vand ind i ovnen, så spidsbrystet ikke steger tørt
  • De sidste 30 minutter skrues ovnen op på 180 grader og kødet smøres med BBQ-saucen, der er blevet rørt sammen, og har fået et hurtigt opkog i en gryde.
  • Når du tager stegen ud, er overfladen nærmest sort – det er ikke kødet, der er brændt på, men rubben der er karamelliseret. Lad stegen hvile, mens du tilbereder coleslaw, hvorefter kødet rives fra hinanden med et par gafler
Coleslaw
  • Snit spidskålen fint, og riv æblet på et rivejern. Begge dele røres sammen med skyr, mayo, og sennep. Smag til med salt, peber og citronsaft og lad hvile et par timer inden servering
Næringsindhold
per portion
per 100 gram
Kalorier  
510  
127,6  
Protein  
49,5  
12,3  
Kulhydrater  
22  
5,5  
Fedt  
25  
6,3  

Kommentarer

kommentarer

Related Posts

citronfromage

Instant (protein)citronfromage

In Desserter On 8. april 2015
laksesteak med citronsovs

Laksesteak med citronsovs og stegt spidskål

In Aftensmad On 1. april 2015
lemoncheesecake

Lemoncheesecake (mælk- og laktosefri)

In Desserter, Low-carb On 29. marts 2015