Home » Desserter » Uglens (protein)kakaoknas

Uglens (protein)kakaoknas

By , 20. august 2014, In Desserter, Snacks
uglens kakaoknas

Jeg kan ikke være den eneste, der er vokset op med Peter Plys-kogebogen. I ved, den store kogebog med tegnede retter, der ikke ligefrem er dekoreret med Michelin-stjerner. Dog er der en opskrift der absolut ikke må gå i glemmebogen – nemlig Uglens kakaoknas; En nærende, knasende blanding af kakao, smør, cornflakes og whatnot. Av, den gik lige i nostalgien.

Nu var Ugle jo ikke bodybuilder, hvilket fremgår ret tydeligt af opskriften:

Men hvis den var, er jeg helt sikker på, at den ville have brugt denne her opskrift i stedet. Netop fordi den stadig er tilpas fedtet, chokoladet og knasende, men uden de uhyrlige mængder sukker, som i den oprindelige recept.

Ingen diabetes i Hundredemeterskoven, tak!

Ingredienser:

 Af Nikolaj Bach Nielsen

Fremgangsmåde:

  1. Smelt chokoladen i en gryde. Tag gryden af varmen og tilsæt kokosolie – det burde være nok til at denne smelter, men ellers skal det lige opvarmes hurtigt
  1. Proteinpulver røres sammen med et par spiseskefulde vand, så man har en klæbrig masse. Denne blandes med den smeltede chokolade og kokosolie og sættes på køl. Man kan ikke blande det ordentligt sammen, førend kokosolien igen er stivnet, så hvis det ser noget skilt ud, skal du ikke være bekymret!
  1. Efter 5-15 minutter (alt efter hvor varm kokosolien har været) er blandingen stivnet og kan røres sammen med spelt flakes. Herefter former man kugler med at par skefulde, og sætter dem til at køle på en tallerken i yderligere 5 minutter
Næringsindhold
per portion
per 100 gram
Kalorier  
691  
461  
Protein  
40  
26,7  
Kulhydrater  
36  
24  
Fedt  
43  
28,7  

Kommentarer

kommentarer

Related Posts

citronfromage

Instant (protein)citronfromage

In Desserter On 8. april 2015
laksesteak med citronsovs

Laksesteak med citronsovs og stegt spidskål

In Aftensmad On 1. april 2015
lemoncheesecake

Lemoncheesecake (mælk- og laktosefri)

In Desserter, Low-carb On 29. marts 2015