Jeg kan ikke være den eneste, der er vokset op med Peter Plys-kogebogen. I ved, den store kogebog med tegnede retter, der ikke ligefrem er dekoreret med Michelin-stjerner. Dog er der en opskrift der absolut ikke må gå i glemmebogen – nemlig Uglens kakaoknas; En nærende, knasende blanding af kakao, smør, cornflakes og whatnot. Av, den gik lige i nostalgien.
Nu var Ugle jo ikke bodybuilder, hvilket fremgår ret tydeligt af opskriften:
Men hvis den var, er jeg helt sikker på, at den ville have brugt denne her opskrift i stedet. Netop fordi den stadig er tilpas fedtet, chokoladet og knasende, men uden de uhyrlige mængder sukker, som i den oprindelige recept.
Ingen diabetes i Hundredemeterskoven, tak!
Ingredienser:
- 50 gram Änglamark Spelt Flakes
- 35 gram økologisk, raw kokosolie (kan købes her)
- 5 gram mørk chokolade, mindst 70%
- 15 gram kakao
- 40 gram Bodylab Whey 100 Chokolade Proteinpulver
Af Nikolaj Bach Nielsen