Home » Desserter » Flødeboller med ”marcipanbund”

Flødeboller med ”marcipanbund”

By , 23. september 2013, In Desserter, Low-carb, Snacks
floedeboller

En flødebolle skal være luftig, sej, dejligt sød og overtrukket med et tykt lag chokolade – hvis den så samtidig har en marcipanbund, har man den perfekte flødebolle! Og flødeboller er bestemt ikke lige, hvad man forbinder med både low-carb og proteinrigt slik.

Det er dog lige præcis, hvad denne flødebolle er – og mere til. Den er alt, hvad man forventer af en flødebolle og har samtidig en marcipanbund. Næringsindholdet kan man ikke sætte en finger på, så der er ikke så meget mere at sige end: Se at komme i gang.

Ingredienser (10 flødeboller, 55 minutters tilberedningstid)

Af Erika Andersen

Fremgangsmåde:

  • Bland whey, affedtet mandelmel og salt sammen i skål. Tilsæt væde til massen har en sammenhængende og marcipanlignende konsistens. Rul massen sammen til en aflang pølse med en diameter på en 6-8 centimeter og sæt den på køl en halv times tid.
  • Pisk æggehvider helt stive med Bodylab Strø, tilsæt citronsaft og pisk yderligere 10 minutter
  • Fordel hviderne i en sprøjtepose eller alternativt en frysepose. Det gøres lettest ved at gribe en shaker, folde posens sider nedenom shakeren og herefter fylde massen i. Hvis der bruges en almindelig frysepose, fjernes den overskydende luft fra posen inden den lukkes med en knude
  • Tænd ovnen på 180 grader
  • Find marcipanrullen frem og skær den i 8-10 stykker ved hjælp af en våd, skarp kniv. Tryk eventuelt marcipanbundene tilbage i form og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir
  • Klip et lille hjørne af fryseposen, der forvandles til en sprøjtepose, og fordel æggehvidemassen på bundene
  • Nu skal flødebollerne ind i den varme ovn en 5-7 minutter, til overfladen er fast. Det gør ikke noget, at toppene bliver let gyldne. Afkøl flødebollerne på en rist, når de er bagt
  • Smelt chokoladen i et vandbad. Der er mange måder at chokoladeovertrække flødeboller på; måden jeg brugte, var at dyppe en stor ske i den smeltede chokolade og hælde det ud over flødebollerne. En kniv kan være behjælpelig til at fordele og dække de sidste huller i chokoladen
  • Da der ikke er brugt sukker eller glukose som i mange almindelig hjemmelavede flødebolleopskrifter, er æggehvideguffen ikke så stabil som normalt. Det betyder, at flødebollerne helst skal spises inden for et døgn - men de er så lækre, at det ikke gør noget
Næringsindhold
per portion
per 100 gram
Kalorier  
168,4  
217  
Protein  
13,9  
18  
Kulhydrater  
5,1  
7  
Fedt  
10,3  
13  

Kommentarer

kommentarer

Related Posts

citronfromage

Instant (protein)citronfromage

In Desserter On 8. april 2015
laksesteak med citronsovs

Laksesteak med citronsovs og stegt spidskål

In Aftensmad On 1. april 2015
lemoncheesecake

Lemoncheesecake (mælk- og laktosefri)

In Desserter, Low-carb On 29. marts 2015